Slatko osvezenje Prevrnuti mafini sa ananasom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept

Slatko osveženje: Prevrnuti mafini sa ananasom

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Neodoljivi su i na oko, a tek kada ih probate...

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/ALISAFAROV

Spremaju se jednostavno i ne možete da "omanete" u pripremi, a ukus je fantastičan!

Sastojci:

1/3 šolje smeđeg šećera

Oko 30 grama putera (istopiti)

Tri kolutića ananasa iz konzerve

Za testo:

75 grama putera

½ šolje šećera

Jedno jaje

Pola kašičice ekstrakta vanile

Šolja belog brašna

Kašičica praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

¼ kašičice solil

½ šolje grčkog jogurta

¼ šolje mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za mafine podmažite uljem.

Pomešajte smeđi šećer sa istopljenim puterom, pa ovu smesu podelite podjednako u kalupe za mafine. Kolute ananasa isecite na četvrtine i stavite po komadić u svaku korpicu kalupa.

Da biste pripremili smesu za mafine, umutite puter sa šećerom da smesa bude glatka. Dodajte u to jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa ove sastojke dodajte kremastoj smesi. Zatim dodajte i grčki jogurt i mleko, postepeno, a između svakog dodavanja mutite.

Smesu razdelite u kalupe, pa pecite oko 12-15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader