• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljetno osvježenje: Domaći sladoled od dinje

Autor Maja Gašić

Rashladite se uz savršen sladoled od sezonskog voća!

Ljeto je, dani su sve topliji, nema boljeg načina da se rashladite od sladoleda.

Probajte recept za domaću ledenu poslasticu od dinje! 

Sastojci:

700 g očišćene ananas dinje

1 šolja od 2 dl šećera

4 dl umućene slatke pavlake

1 limun

2 dl vode

Priprema:

Limun dobro oprati (izribati četkicom pod mlazom vode), pa ga oljuštiti i koru iseći na tanke rezance. Prokuvati koru limuna u vodi, u kojoj je prethodno rastopljen šećer. Procijediti, koru odstraniti, a sirup staviti u frižider da se ohladi. Dinju očistiti od kore i sjemenki, pa "meso" isjeći na kocke i usitiniti u blenderu ili mikserom u glatku, kašastu smjesu. U kašu od dinje dodati ohlađeni sirup, kao i sok od pola limuna, pa sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Dobro promiješati, izliti u odgovarajuću posudu i staviti u zamrzivač da se stegne. Povremeno (barem na svakih sat i po) promiješati sladoled.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA