Kuhinja

Gotov za pola sata: Najukusniji tart sa paradajzom i sirom, smazaćete ga u dahu!

Autor Maja Gašić

Savršen za doručak ili večeru.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AGFoto

Ako volite slane pite, dopašće vam se i mediteranska pica bez kvasca i  pita sa spanaćem i palentom.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog tijesta 

8 paradajza 

6 kriški tost hljeba 

4 čenova belog luka 

1 manja konzerva crnih maslina bez koštica 

peršun 

prezle 

so

biber

Priprema:

Paradajz oljuštiti i izdubiti. Okrenuti ga, posoliti i ostaviti da tako odstoji 10 minuta, da se ocijedi višak vode. Tost hljeb prepeći na teflonu, pa kad postane hrskav ga izmrviti. Peršun, masline i beli luk sitno iseckati, pomiješati sa hljebom, pa posoliti i pobiberiti. U modlu za tart naređati paradajz (tako da im strana za punjenje bude okrenuta prema gore), pa ga napuniti pripremljenom smjesom. Paradajz prekriti lisnatim tijestom isečenim na krugove, a ivice presaviti preko modle. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C, oko pola sata. Kada je gotovo, prevrnuti tart na tanjir za posluživanje i posuti mješavinom prezli, usitnjenog bijelog luka i peršuna.