• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte dobojske murale! (FOTO)

Autor SRNA

U Doboju murali niču “kao gljive poslije kiše”, na radost njegovih stanovnika.

“Eksterijeri stambenih objekata u Doboju svakodnevno bivaju ukrašeni muralima poznatih javnih ličnosti, a prijedlozi za nove radove pristižu i od predstavnika Zajednica etažnih vlasnika”, kaže direktorka Turističke organizacije grada Doboj Mitra Đuričić.

Đuričićeva je navela da je oslikavanje stambenih objekata muralima počelo prošle godine radovima Dobojlije Denija Božića i da predstavlja jedan od efikasnijih načina za uređenje grada.

"U početku su na objektima čiji eksterijer nije bio adekvatno uređen bili predstavljeni crteži simbola grada - `ćiro` i srednjevjekovna tvrđava `Gradina`", rekla je Đuričićeva.

Ona je istakla da je do sada nacrtano desetak murala poznatih javnih ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima i likovi Nikole Tesle, Ive Andrića, Silvane Armenulić, Novaka Đokovića i Branka Ćopića.

Đuričićeva dodaje da u gradsko Odjeljenje za prostorno uređenje svakodnevno pristižu novi zahtjevi predstavnika zajednica etažnih vlasnika, koji u muralima vide dobar način da urbanizuju objekat i uklone sivilo starih fasada.

"Naravno, postoji pravilo da sadržaji i motivi murala treba da pomognu građanima da se sažive i poistovjete sa svojom sredinom, a turistima da prepoznaju otvorenost grada i njegovu toleranciju", zaključila je Đuričićeva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop