Kultura

Neskvik čokoladna torta: Laka i jednostavna za pripremu, ukus fantastičan

Autor Nikolina Damjanić

Neskvik torta pravi je užitak za sve sladokusce. Možete je spremati sa keksom, vanilijom i čokoladom, a ako ste veliki ljubitelj čokolade onda definitivno imamo pravi recept za vas!

Izvor: Shutterstock

Od čokolade i neskvika su oba sloja, a ova poslastica ne zahtjeva ni puno kulinarskog umijeća.

Sastojci:

340 g izmrveljnih čokoladnih kolačića

3 kašike otopljenog putera

1 šolja neskvik praha

3/4 šolje mlaćenice

1 kašika ekstrakta od vanile

Za glazuru:

3/4 šolje čokoladnog sirupa

230 g krem sira

1 šolja šećera u prahu

2 kašike neskvik praha

Recept za neskvik čokoladnu tortu:

U posudi pomiješajte izmrvljene čokoladne kolačiće sa otopljenim puterom. Dodajte neskvik prah, mlaćenicu i ekstrakt od vanile pa dobro sjedinite sve sastojke. Miješajte dok ne dobijete gušću teksturu.

Obložite pleh papirom za pečenje, pa premažite uljem. Izlijte smjesu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista. Kada se neskvik torta ohladi, u posudi pomiješajte sirup od čokolade, krem sir, šećer u prahu i neskvik pa dobro sjedinite žicom. Potom nanesite glazuru na neskvik čokoladnu tortu.