• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIGANICE PO STARINSKOJ RECEPTURI: Vazdušasto tijesto koje možete jesti sa slatkim i slanim dodacima

Autor Dragana Božić

Priganice su uvijek dobro rješenje. Ovo staro crnogorsko jelo možete jesti sa kremom, sirom i džemom.

 Recept za priganice Izvor: Shutterstock

Priganice su jelo porijeklom iz Crne Gore, koje je i dan-danas vrlo popularno. Podjednako dobro idu i sa kremom, džemom, sirom i drugim dodacima. Predlažemo vam crnogorske priganice po staroj recepturi "na kašike". U tijesto se dodaje suvi kvasac, ne razvlači se, već se odvaja kašikom dio po dio i prži.

Sastojci:

2 jajeta
260 ml jogurta
350 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasca
500 ml ulja

Priprema:

U posudu ubacite jaja i jogurt, pa umutite. Dodajte so, umutite, pa dodajte polovinu količine brašna. Ubacite suvi kvasac, dobro umutite, pa dodajte i ostatak brašna. Zamijesite tijesto za priganice u posudi, pa ostavite pokriveno da odstoji oko 45-60 minuta. Zagrijte ulje na maksimalnoj temperaturi. Kašiku najprije umočite u zagrijano ulje, pa počnite da odvajate njom tijesto i da pržite priganice sa obe strane na smanjenoj temperaturi. Ređajte priganice po ubrusu. Možete ih jesti sa džemom, kremom, sirom ili bilo kojim drugim dodatkom po želji.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop