Recepata za slane palačinke nikad dosta, a naš današnji prijedlog su mekane američke sa tofu sirom. Uživajte!
Palačinke su starinski slatkiš, a većina zemalja ima svoj način pripreme. Mi i Francuzi palačinke pravimo na sličan način, a Amerikanci spremaju deblje i mekše. Slatke su odavno popularne, ali i slane palačinke postaju sve omiljenije, pa vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U pitanju su američke palačinke koje se spremaju sa tofu sirom, mladim lukom i šargarepom i ne postoji osoba koja će im odoliti.
Sastojci:
1 jaje
2 kašike ulja
1 šolja mlijeka
1 manja šargarepa
1 mladi luk (samo zeleni dio)
1/2 šolje rendanog tofu sira
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaje, pa sipajte ulje i mlijeko i sve lijepo sjedinite. U smjesu za palačinke dodajte sitno sjeckani mladi luk, kao i rendanu šargarepu, kao i rendani tofu. Lijepo sjedinite i dodajte prosijano brašno i praška za pecivo. Posolite i pobiberite, opet sve lijepo sjedinite i smjesa za američke palačinke je gotova. Stavite malo putera u tiganj, pa stavite kutlaču smjese za palačinke. Neka bude samo na sredini, jer palačinke treba da budu deblje. Pržite dok ne utrošite smjesu za slane palačinke.
(Stvar ukusa)