Ako volite da jedete piletinu, onda vam preporučujemo da probate recept poznatog kuvara.
Poznati kuvar, Varun Inamdar, na svom YT kanalu pokazao je kako da napravite najmekšu puter piletinu. Ovaj recept ima preko 40 miliona pregleda, a baš se jednostavno pravi. Ako želite da obradujete porodicu ručkom kao iz restorana, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za piletinu. Tajna dobro ukusa se krije u različitim začinima, kao i kremastom sosu. Uživajte!
Sastojci:
300 g bijelog mesa
1 kašika paste od bijelog luka
1 kašika paste od đumbira (može i rendani đumbir)
1 kašika ljute crvene paprike
Za sos:
500 g paradajza
1 crni luk
1 kašika paste od bijelog luka
50 g indijskog oraha
1/2 kašičice garam masale
4 kašike šećera
2 kašike slatke paprike u prahu
5 kašika putera
3 kašike pavlake za kuvanje
2 kašike balzamika
1,5 kašika sirćeta
Priprema:
Isijecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, pa dodajte pastu od bijelog luka i đumbira. Dobro sjedinite sastojke, pa ostavite da se marinira nekih 20 minuta. U tiganju zagrijte malo ulja, pa propržite piletinu, a onda je izvadite. U isti tiganj dodajte sjeckani crni luk, puter i kada luk omekša dodajte krupno sječeni paradajz i indijski orah. Sipajte malo vode i pastu od bijelog luka, pa posolite. Promiješajte, a zatim sipajte sirće, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Opet promiješajte i poklopite, pa krčkajte nekih 15-20 minuta. Lijepo sjedinite blenderom, pa dodajte puter, piletinu i pavlaku za kuvanje. Krčkajte još 5-7 minuta.
(Stvar ukusa)