Domaća supa sa knedlama je idealna za hladnije dane, a pomoću ovog recepta će vam uspjeti svaki put.
Nekada ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a ona sa knedlama se najčešće spremala, jer nema koje je ne voli. Kako dolazi hladnije vrijeme, tako će se supa češće nalaziti na meniju, a mi vam donosimo recept za savršeno ukusne knedle za supu koje će uspjeti svima. Trik je u prašku za pecivo.
Možete da napravite i bezglutenske knedle za supu, a u njih se isto dodajte prašak za pecivo koji ih čini vazdušastim.
Sastojci:
1 jaje
1 kašika ulja
1/3 kašičice soli
1/2 kašičice praška za pecivo
7 kašika griza
Priprema:
Pjenasto umutite jaje, pa dodajte so, prašak za pecivo i 5 kašika griza. Lijepo sjedinite smjesu za knedle, pa dodajte preostali griz i ulje. Lijepo promiješajte, a onda kašikom (koju ste prvo stavili u vrelu supu) uzimajte smjesu za knedle i sipajte u vrelu supu, pa kuvajte još 10 minuta.
(Stvar ukusa)