Čoko-lešnik tart

Čokolada + lešnjak: Kolač čiji ukus se ne zaboravlja

Autor Siniša Stanić

Jednom kada ga probate, osvojiće vas!

Izvor: YouTube/Pretty. Simple. Sweet.

Ljubitelji čokladnih kolač uživaće i u jednostavnoj poslastici bez jaja, kao i brzim kuglicama!

Sastojci:

Testo:

130 g brašna

10 g kakaoa

30 g prženih i mlevenih lešnika

prstohvat soli

100 g hladnog putera

1 žumance

50 g žutog šećera

Fil:

100 g mlečne čokolade

100 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

45 g prženih lešnika

Priprema:

U brašno dodati šećer, žumance, so, na kockice isečen puter, kakao i mlevene lešnike. Brzo zamesiti glatko testo, oblikovati loptu, umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na najmanje 40 minuta. Na pari otopiti obe vrste čokolade sa slatkom pavlakom. Skloniti s pare i čokoladnu smesu prohladiti. Kalup za tart (prečnika 20 cm) nauljiti i posuti brašnom. Testo razvaljati na debljinu od oko 4 mm, obložiti kalup, a dno testa izbockati. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, oko 20 minuta. Pečeno testo malo prohladiti, pa na njega izliti čokoladnu smesu i posuti lešnicima. Staviti da se hladi najmanje 3 h pre služenja.

Tagovi