Probajte ih, a kada se uvjerite koliko su sjajne - spremaćete ih stalno!
Ako volite oblande, evo jednog sjajnog recepta za hrskavi slatkiš koji se pravi krajnje jednostavno i brzo. Namijenjen je pravim sladokuscima jer je dosta sladak, ali uživaćete u svakom zalogaju!
Sastojci:
Pakovanje oblandi
200 grama nutele
300 mililitara mlijeka
200 grama šećera
200 grama margarina
160 grama bijelog brašna
Priprema:
U šerpu najprije sipajte mlijeko, šećer, brašno i nutelu, izmješajte i stavite da se kuva na vatri srednje jačine, uz često miješanje.
Kada se smjesa malo zagrije, dodajte margarin, miješajte na vatri i kada se margarin rastopi, sklonite sa vatre.
Zatim redom vadite kore oblandi i između nanosite fil – potrebno vam je pet kora između kojih ćete nanijeti četiri reda fila.
Oblande pritisnite odozgo daskom za sječenje ili nečim drugim kako bi se fil bolje rasporedio, ostavite najmanje dva-tri sata da se fil stegne prije nego što poslužite desert.
(MONDO)