Pripremite ga i oduševite ukućane ili goste!
Pita od bundeve je divan jesenji desert, zasitan i jednostavan za spremanje. Ovaj recept je verzija koji ovu tradicionalnu poslasticu "miješa" sa čizkejkom.
Još ako ne morate da upalite rernu? Svako bi je poželio na svojoj jesenjoj trpezi!
Pročitajte kako se pravi ova ukusna pita!
Sastojci:
250 grama krem sira
250 grama skuvane bundeve
100 grama smeđeg šećera
Pola kašičice cimeta
Pola kašičice mljevenog muskatnog oraščića
300 mililitara šlaga
200 grama čvrstog keksa
8 kašika maslaca
Priprema:
Krekere usitnite u blenderu, i umiješajte istopljeni maslac. Dobijenu smjesu utisnite u kalup za pitu i formirajte donju koru i ivice. Odmah stavite u frižider da bi se steglo.
Krem sir i smeđi šećer umutite, dodajte bundevu i začine.
Umutite čvrst šlag i špatulom ga pomiješajte sa kremom od bundeve. Dobijeni fil rasporedite po kori i sve zajedno držite u frižideru najmanje dva sata.