Savjet kuvara

Dva "tajna" sastojka čine kajganu nevjerovatno ukusnom: Drugi vam nikad ne bi pao na pamet, a imate ga kod kuće!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Čuli smo za dodavanje mlijeka, pavlake, ali ne i ovo!

Izvor: YouTube/Clean & Delicious

Ako volite jaja, vjerovatno vam je kajgana jedan od najomiljenijih načina pripreme - tako brzo, a tako ukusno!

Može biti još ukusnija, otkriva profesionalni kuvar Alton Braun, i to uz dodatak dva neobična sastojka.

Već smo čuli da je kisela pavlaka odličan dodatak koji čini kajganu "pufnastijom", ali ovo nam ne bi palo na pamet!

On je u svojoj knjizi "Svakodnevni kuvar" otkrio da za kajganu od tri jaja dodaje dva tajna sastojka, a nijedan nije mliječni proizvod.

Prvi je majonez, samo jedna kašičica učiniće kajganu bogatijom, a struktura će joj biti kao svila! Drugi je obična voda sa česme, koju bi trebalo dodati u istoj količini.

"Kajgana je u suštini emulzija, tako da bi joj trebalo dodati još jednu emulziju kao što je majonez. Nećete ga osjetiti kada je u pitanju ukus jer je količina zaista mala, a napraviće ogromnu razliku kada je u pitanju tekstura", rekao je on.