Pomfrit dug pola metra - hit grickalica koja je zaludjela svijet! Još je ukusniji od običnog, a evo kako se pravi | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pomfrit dug pola metra - hit grickalica koja je zaludjela svijet! Još je ukusniji od običnog, a evo kako se pravi

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ne postoji krompir te veličine koji kada se isjecka na štapiće, daje pomfrit dužine pola metra. Zato postoji "caka"

Izvor: Facebook/Screenshot/Harajuku Gyoza

Štapići pomfrita dugi i do pola metra su apsolutni hit u Japanu. Ono što cijeli svijet interesuje, jeste kako se pravi? Realno, ne postoji krompir te veličine koji kada se isjecka na štapiće, daje pomfit koji je dugačak nekoliko desetina centimetara...

Evo u čemu je tajna: pravi se od pire krompira koji se oblikuje u loptice, pa kroz specijalnu mašinu (nalik onoj za pravljenje keks štanglica), istiskuje direktno u vrelo ulje. Oni koji su probali, kažu da je još ukusniji  od klasičnog pomfrita.

Serviraju se najčešće s majonezom i katsuobušijem - morskim specijalitetom od prokuvanih, fermentisanih i usitnjenih fileta tunjevine ili palamide.

Pogledajte kako izgleda proizvodnja...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA