Evo kako da napravite ovu jednostavnu i brzu pitu.
Svi je vole, tako da ne možete da promašite ako je poslužite gostima ili počastite svoju porodicu ovom ukusnom pitom.
Sastojci:
Pakovanje gotovih kora
Tri jaja
200 mililitara jogurta
Šolja kukurznog brašna
Pola šolje ulja
Kesica praška za pecivo
Prstohvat soli
Za premaz:
Dvije kašike kukuruznog brašna
Pola šolje jogurta
Susam za posipanje
Priprema:
U posudi umutite jaja, dodajte jogurt, kukuruzno brašno, ulje, so i prašak za pecivo, pa sve dobro izmješajte.
Pleh podmažite, i na dno položite jednu koru i poprskajte je mješavinom sa malo ulja i kisele vode, odozgo stavite još jednu koru, ponovo poprskajte, pa isto uradite i sa trećom korom.
Zatim, ostatak kora jednu po jednu iscjepkajte, izgužvajte i ubacite u pripremljenu smjesu, a zatim ih ređajte u pleh. Ostavite neupotrebljene samo tri kore.
U manjoj posudi umutite jaja, jogurt i kukuruzno brašno, pa sve izmješajte.
Preko pite stavite jednu koru, poprskajte mješavinom kisele vode i ulja, odozgo stavite drugu koru i opet je poprskajte istom mješavinom. Prelijte dio premaza, odozgo stavite i posljednju koru, nalijte ostatak premaza i pospite susam po želji.
Pitu pecite oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
(MONDO)