Ručak koji će obožavati cijela porodica: Sočne ćufte u sosu od paradajza, savršene i sutradan kad ih podgrijete | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT

Ručak koji će obožavati cijela porodica: Sočne ćufte u sosu od paradajza, savršene i sutradan kad ih podgrijete

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Pripremite odmah veliku količinu!

Izvor: YouTube/Natasha'sKitchen

Ćufte u sosu su odličan izbor za porodični ručak, zasitne su i ukusne, i mogu se servirati uz razne ukusne priloge kao što su krompir pire, pirinač, tjestenina...

Spremite ih po ovom receptu i svi će biti oduševljeni, a biće ukusne i kada se podgriju!

Sastojci:

400 grama mljevene junetine
400 grama mljevene svinjetine
100 grama prezli
Decilitar mlijeka
Dva jaja
Četiri kašike parmezana
Svježi peršun
Manji crni luk
So, biber

Za sos:
Dvije konzerve pelata
Tri čena bijelog luka
Bosiljak ili origano
Maslinovo ulje
So, biber

Priprema:

Prezle potopite u mlijeko i ocijedite. Crni luk sitno nasjeckajte zajedno s peršunom, i pomješajte sa mesom, prezlama, jajima i parmezanom. Formirajte ćufte i ostavite ih u frižideru petnaestak minuta.

Za to vrijeme, na maslinovom ulju prodinstajte bijeli luk za sos, dodajte pelat, začinite solju, biberom i začinom po želji (bosiljak ili origano). Smanjite vatru i pustite da krčka, a u drugoj posudi zagrijte ulje i propržite ćufte sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u sos i ostavite još petnaestak minuta da se ukusi prožmu. Servirajte uz pirinač, tjesteninu ili krompir pire.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA