• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ren i turšija jačaju imunitet, obavezno ih jedite zimi

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ukusni dodaci svakodnevnim obrocima koji pomažu da se tijelo odbrani od "napadača"!

Srpski nutricionista Ljubiša Knežević rekao je da je zimska ishrana veoma važna ako želimo da očuvamo imunitet i zaštitimo organizam od virusa.

Kao veoma važne saveznike organizma u ovoj borbi, on ističe ren i turšiju.

"Posebno koren rena, može da obezbijedi veliku količinu vitamina C, a podstiče i detoksikaciju organizma. Turšija nam pomaže da se organizam očisti od patogenih mikroorganizama, i spriječava zapaljenske procese u tijelu, osim toga je i prirodni probiotik", rekao je on.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"Jogurt je takođe važan, jer sadrži aktivne bakterijske kulture koje djeluju kao probiotik, a žitarice bi takođe trebalo koristiti jer sadrže beta-glukan, poznat po odbrani organizma", rekao je Knežević.

Đumbir i med već su dobro poznata kombinacija koja nas štiti od štetnih dejstava okoline.

"Dokazano je protivupalno dejstvo đumbira, a najrasprostranjeniju primenu za jačanje imuniteta ima kada se pomiješa sa medom. Prirodni proizvod poznat vijekovima po ljekovitom dejstvu je med, gusta, slatka, sirupasta materija koju je poželjno konzumirati i kada grip nije prisutan", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA