Stil

Čorba koja je prava "bomba" za imunitet: Sprema se za manje od pola sata, sadrži sastojke u koje se nutricionisti "kunu"

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremite je kod kuće i otjerajte zimske boljke!

Izvor: YouTube/Cooking4Students

Jačanje imuniteta na prirodan način važna je tema zimi, a ova čorba nudi vam mnoštvo zdravih sastojaka koji u tome pomažu!

Sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike imuniteta kao što su đumbir, kurkuma i bijeli luk.

Sastojci:

Maslinovo ulje
400 grama bundeve
3 čena bijelog luka
Manji crni luk
Kašičica kurkume
Koren đumbira
Litar supe od kocke
Biber

Priprema:

Isjecite povrće sitno, i propržite najpre crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodajte kockice bundeve i propržite ih, a potom začinite kurkumom i rendanim đumbirom, potrebno vam je parče od oko tri centimetra. Nalijte supom i krčkajte dok bundeva ne omekša, pa u blenderu usitnite dok ne dobijete gustu čorbu. Poslužite je s malo kisele pavlake.

Tagovi