Stil

Pogačice sa jabukama, ukusne i vruće i hladne: Mekane, mirisne i lake za pripremu

Autor Nataša Petrović

Pogačice sa jabukama idealne su za one koji ne vole preslatke kolače!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/Say-Cheese

Nalik starinskim kolačima, bez šlaga i modernih dodataka, ove pogačice vratiće vas u djetinjstvo!

Sastojci:

250 grama jabuka

Dvoje jaja

550 grama brašna

Kesica kvasca

Tri kašike šećera

¼ kašičice soli

Dvije kašike ulja

Za premaz:

Dvoje jaja

30 grama pavlake

Priprema:

Jabuke najprije operite, isijecite na kriške, pa na kockice, a zatim stavite u blender, dodajte jaja, šećer i ulje, pa sve izblendirajte. Dobijenu smjesu zatim pomiješajte sa brašnom.

U vodi rastvorite kvasac i izmiješajte, ostavite desetak minuta da počne da "radi", pa i to dodajte brašnu. Zatim izmiješajte i zamjesite glatko testo, pa ostavite oko 40 minuta da nadođe.

Testo blago premijesite na pobrašnjenoj površini, pa ga zatim podijelite na 12 manjih loptica, koje ćete staviti u pleh i ostaviti još oko 20 minuta da nadođe.

U posudi pomiješajte dva umućena jaja i pavlaku, pa time premažite pogačice i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

Po želji odozgo pospite šećer u prahu i poslužite.

(MONDO)

Tagovi