Stil

Srpska proja među 50 najboljih hljebova na svijetu!

Autor mondo.rs

Srpska proja našla se među 50 najboljih hljebova na svijetu, prema listi koju je objavio CNN!

Gotovo da nema kuće u kojoj se u Srbiji ne sprema proja, a najviše se jede uz podvarak, kao i uz kajmak. CNN ju je uvrstio na svoju listu najboljih hlebova na svetu,  a opisuju je riječima: "Tople kocke, srpska proja ili kukuruzni hljeb, u toj zemlji se najviše jedu uz domaći specijalitet, sarmu".

Proja se tradicionalno pravi od kukuruznog brašna, mada danas domaćice imaju različite recepte, pa u njih dodaju i druga brašna, ali i dodatke poput šunke, luka, sira... i prave takozvane projice.

Na listi su se, pored proje, našli i francuski baget, italijanska pogača ćabata, meksičke tortilje, turski đevrek simit...

Kako vi spremate proju? Pišite nam u komentarima!

Tagovi