Zdravlje

Četiri najbolja trika koja su spas: Evo kako da izbjegnete gorušicu poslije PRAZNIČNOG RUČKA

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Saznajte četiri najbolja načina da izbjegnete gorušicu poslije prazničnog ručka

Izvor: Drazen Zigic/Shutterstock

Kako da izbjegnete gorušicu, ako vam slijedi nekoliko dana prazničnih ručkova? Dočekali smo Novu godinu, bliži se Božić, i svuda oko nas su razni specijaliteti i đakonije. Ali ako vas muči gorušica, sigurni smo da vam ovo nije baš omiljeni dio godine.

Evo kako da izbjegnete gorušicu poslije prazničnog ručka. Naravno, postoji mnoštvo načina da ublažite gorušicu nakon što se već dogodila, ali bolje spriječiti nego lečiti!

1. Nemojte da legnete poslije ručka

Izbjegavajte da jedete neposredno prije spavanja. Ako ostavite najmanje dva do tri sata da varite prije nego što legnete, to može smanjiti rizik od gorušice. U prevodu, nemojte da legnete da drijemate odmah posle ručka, biće vam još gore!

2. Ograničite unos alkohola

Ako ćete nazdraviti Novoj godini, smanjenje količine koju pijete ili eliminisanje alkoholnih pića iz rutine može smanjiti rizik od gorušice

3. Pazite na hranu koja izaziva gorušicu

Svi znaju da ovaj problem mogu da izazovu masna i začinjena hrana, ali i ove namirnice predstavljaju opasnost:

  • paradajz sos
  • čokolada
  • kafa
  • nana
  • kisele namirnice kao što su pomorandža, limun, mandarine... 

4. Smanjite ili ostavite pušenje

Ako pušite, prestanak pušenja je odličan način da smanjite gorušicu.

(MONDO)