Windows 365

Microsoft potpuno mijenja Windows: Novi OS moći će da se koristi sa bilo kog mjesta putem Cloud podrške

Autor Marko Čavić

Novi Windows doneće podršku za pristup operativnom sistemu sa bilo kog mesta.

Izvor: SmartLife / Microsoft

Tokom Inspire konferencije kompanije, Microsoft je najavio posebnu verziju operativnog sistema Windows 11 - Windows 365, koji je nazvan i Cloud PC.

Windows 365 je Cloud verzija za koju će se plaćati sezonska pretplata - mjesečna, godišnja ili višegodišnja, kao što je to sada slučaj sa Office 365 paketom programa.

Možda će vas zanimati

Putem pristupa Cloud servisu, jer će posebna verzija Windows 11 biti non-stop dostupna putem virtuelnih mašina, korisnik će moći da pristupi svom operativnom sistemu, praktično svom računaru, s bilo koje tačke na planeti gdje postoji adekvatna internet konekcija.

Ova verzija Windows OS-a posebno je zanimljiva poslovnim korisnicima, kojima je pristup poslovnim fajlovima neophodna uvijek i svuda, čak i kad nemaju svoj PC pri ruci.

Microsoft obećava tzv. enterprise nivo bezbjednosti u više koraka i posebne poslovne polise, koje će omogućiti bezbedan pristup Cloud PC-ju. Ovaj sistem rješava i veliki broj problema IT odjeljenja velikih kompanija i korporacija, olakšava podešavanje, omogućava korišćenje najsavremenijeg hardvera, ali i snižava troškove održavanja.

Pogledajte Windows 365 Cloud PC OS:

Cloud PC će biti dostupan u dve verzije, Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise, od 2. avgusta, ali cijene i ostale pojedinosti novog operativnog sistema u oblaku nisu dostupne. Ono što već znamo jeste da će pretplata zavisiti od broja korisnika naloga i dužine trajanja pretplate, kao i da će cijena biti usklađena sa politikom kompanije namenjenoj poslovnim korisnicima.

Windows 11 će pomoću Windows 365 sistema tj. Cloud PC-ja doživeti revoluciju, koju je aktuelna pandemija virusa korona samo donijela još brže.

Windows 365 VIDEO
Izvor: Microsoft 365