• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft potpuno mijenja Windows: Novi OS moći će da se koristi sa bilo kog mjesta putem Cloud podrške

Autor Marko Čavić

Novi Windows doneće podršku za pristup operativnom sistemu sa bilo kog mesta.

 Windows 11 Cloud PC opis i objašnjenje Izvor: SmartLife / Microsoft

Tokom Inspire konferencije kompanije, Microsoft je najavio posebnu verziju operativnog sistema Windows 11 - Windows 365, koji je nazvan i Cloud PC.

Windows 365 je Cloud verzija za koju će se plaćati sezonska pretplata - mjesečna, godišnja ili višegodišnja, kao što je to sada slučaj sa Office 365 paketom programa.

Možda će vas zanimati

Putem pristupa Cloud servisu, jer će posebna verzija Windows 11 biti non-stop dostupna putem virtuelnih mašina, korisnik će moći da pristupi svom operativnom sistemu, praktično svom računaru, s bilo koje tačke na planeti gdje postoji adekvatna internet konekcija.

Ova verzija Windows OS-a posebno je zanimljiva poslovnim korisnicima, kojima je pristup poslovnim fajlovima neophodna uvijek i svuda, čak i kad nemaju svoj PC pri ruci.

Microsoft obećava tzv. enterprise nivo bezbjednosti u više koraka i posebne poslovne polise, koje će omogućiti bezbedan pristup Cloud PC-ju. Ovaj sistem rješava i veliki broj problema IT odjeljenja velikih kompanija i korporacija, olakšava podešavanje, omogućava korišćenje najsavremenijeg hardvera, ali i snižava troškove održavanja.

Pogledajte Windows 365 Cloud PC OS:

Cloud PC će biti dostupan u dve verzije, Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise, od 2. avgusta, ali cijene i ostale pojedinosti novog operativnog sistema u oblaku nisu dostupne. Ono što već znamo jeste da će pretplata zavisiti od broja korisnika naloga i dužine trajanja pretplate, kao i da će cijena biti usklađena sa politikom kompanije namenjenoj poslovnim korisnicima.

Windows 11 će pomoću Windows 365 sistema tj. Cloud PC-ja doživeti revoluciju, koju je aktuelna pandemija virusa korona samo donijela još brže.

Windows 365 VIDEO
Izvor: Microsoft 365

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS