• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako bez pola tima na Škote? Krater u Tumbinoj odbrani, Zvezda možda ima lek za najbolniju ranu “orlova”!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jako loše vijesti za Srbiju.

 Srbija problem pred baraž - koga pozvati Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije se bori za svoje prvo učešće na Evropskom prvenstvu poslije 20 godina, a da bi se “orlovi” plasirali na Euro potrebno je da u četvrtak pobijede Škotsku u baražu Lige nacija.

Ali iz Italije su došle užasne vijesti za reprezentaciju Srbije. Moguće je da lokalne vlasti neće dozvoliti fudbalerima nekoliko italijanskih klubova da nastupe za nacionalne timove.

Možda će vas zanimati

To bi pogodilo “orlove” jer su u pitanju Fiorentina, Đenova, Lacio, Roma, Inter i Sasuolo, timovi u kojima igra nekoliko srpskih reprezentativavca.

Filip Đuričić je već precrtan jer ima virus korona, a osim njega Tumbaković neće moći da računa na Vlahovića i Milenkovića iz Fiorentine, Darka Lazovića iz Đenove, Sergeja Milinković-Savića iz Lacija i Aleksandra Kolarova iz Intera. Ovo bi bio ogroman hendikep za srpski tim, a ko bi mogao da bude rezerva?

ODBRANA: Ko na štopera i katastrofa na beku!

Ovdje vidimo najveći problem. Ukoliko se desi da Milenković, Lazović i Kolarov ne budu u sastavu u četvrtak, to će značiti da je Tumbakovićbez tri od pet startera u defanzivi.

Najveći problem je na desnom boku, gdje je Darko Lazović igrao odlično, ali Srbija nema alternativu za njega. Mijat Gaćinović je protiv Mađarske pokazao da to nije mjesto za njega, a od desnih bekova koji su pozivani u nacionalni tim u poslednje vrijeme opcije su Nemanja Miletić i Marko Gobeljić.

Miletić teško da je rješenje za beka u formaciji sa tri igrača pozadi, a Gobeljić je izgubio mjesto startera u Zvezdi. Oslanjanje na veterane poput Antonija Rukavine se ne čini kao realno rješenje.

Možda bi Milan Gajić koji je podigao formu kod Dejana Stankovića mogao da se priključi A selekciji? Dobar je u napadu, defanziva mu je slabija strana, ali sada bi u formaciji sa tri štopera imao ko da mu čuva leđa.

Što se tiče štopera, Milenković i Kolarov su bili standardni sa obje strane odbrane. Kolarov je igrao lijevo, Milenković desno i sada je veliki problem ko bi ih zamijenio. U postavi bi na lijevu stranu mogao Strahinja Pavlović kao u Ligi nacija, ali svakako se neko mora pozvati kao rezerva.

Opcije su već spomenuti Miletić, kao i Nikola Maksimović koji je u Napoliju često igrao i kao bek, pa bi mogao da posluži na desnoj strani umjesto Milenkovića. Problem je samo što Maksimovićeva forma u reprezentaciji nije na zavidnom nivou.

VEZNI RED: Ko umjesto SMS-a?

Sergej Milinković-Savić je u meču sa Norveškom donio prevagu i taman je proigrao kako treba za nacionalni tim, a sada ga neće biti u sastavu, naravno ukoliko se vijesti potvrde.

Umjesto njega bi kao prve opcije mogli da uskoče Adem Ljajić i Danijel Aleksić. Fudbaler Bašakšehira može da igra i kao “osmica” i kao krilo, a u karijeri je igrao i “lažnu devetku”, nedavno je pobijedio Mančester junajted u Ligi šampiona i djeluje da je konačno vrijeme da mu se pruži šansa.

Moguće rješenje bi moglo da bude i pozivanje Filipa Stevanovića. Realno je da neko od već pozvanih fudbalera poput Grujića, Kostića ili Lukića upadnu u prvu postavu, a ovo bi bila odlična šansa da se mladi i perspektivni vezista koga je kupio Mančester siti polako uvede u prvi tim.

NAPAD: Da li zvati nekoga?

Pored Mitrovića, Jovića i Despotovića koji je sjajan u Rusiji zaista nema mjesta za nove napadače. Ako Vlahović otpadne sa spiska mnogo bi pametnije bilo pozvati dva desna beka kojima bi se dala šansa da se uklope u tim, a od špiceva jedini koji bi mogao da se nada pozivu je Andrija Pavlović.

(mondo.rs) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC