• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći stadion u BiH u užasnom stanju: "Zmajevi" trenirali na dotrajalom i oronulom "Koševu" (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su u srijedu posljednji trening pred sutrašnju prijateljsku utakmicu koju će u Sarajevu odigrati protiv Irana.

 Posljednji trening fudbalera BiH pred meč s Iranom na oronulom Koševu (FOTO) Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Desetkovani nacionalni tim BiH (radi zaraze korona virusom i povreda pojedinih igrača) trening je odradio po prohladnom vremenu, na za ovu vrstu reprezentativnih utakmica dotrajalom i na mnogim mjestima oronulom Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u glavnom gradu države, tj. po UEFA kriterijima na poprilično oskudnom sportskom zdanju na kojem će sutra od 18 sati i odmjeriti snage s Irancima, prenijela je agencija "Anadolija".

Možda će vas zanimati

- Rezultati testiranja -

Trenirali su svi igrači na koje može računati stručni štab, a nalaze novog, jutrošnjeg testiranja na kovid-19 reprezentativaca BiH trebali bi saznati večeras.

Selektor "zmajeva" Dušan Bajević, suočen s brojnim otkazima, prije svih kapitena Edina Džeke (infekcija korona virusom), u meču s Iranom šansu bi, prema najavama, trebao pružiti reprezentativcima koji su u proteklom periodu manje igrali, ali i nekolicini fudbalera iz m:tel Premijer lige BiH pozvanih za ovu "akciju". I pored toga, pokušaće ostvariti pozitivan rezultat "sparingujući" s Iranom, u uvertiri za preostala dva dva meča BiH u ovosezonskoj elitnoj UEFA Ligi nacija "A".

BiH će u nedjelju, 15. novembra, na Areni "Johan Krojf" u Amsterdamu od 18 sati u petom kolu grupe "1" UEFA Lige nacija "A" igrati protiv Holandije, dok će tri dana poslije na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, u šestom, biti domaćin četverostrukom prvaku svijeta Italiji (20.45).

Poslije četiri odigrana kola u grupi "1" prva je Poljska sa sedam bodova, Italija ima šest, Holandija pet te Bosna i Hercegovina dva.

- Dosadašnji susreti sa Iranom -

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Irana do sada su se sastajale šest puta, u pet prijateljskih utakmica i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. u trećem kolu grupe "F". BiH je 25. juna u Salvadoru pobijedila, rezultatom 3:1, čime je osvojila treće mjesto u grupi na Mundijalu, dok je Iran završio na posljednjoj, četvrtoj poziciji.

Od tada nije bilo međusobnih duela, a prethodno odigrano je pet prijateljskih u kojima je Iran bio daleko uspješniji ostvarivši četiri trijumfa, uz remi. U Bihaću 22. jula 2001. godine bilo je 2:2. Iranci su tri puta pobjeđivali u Teheranu (4:0 - 10. august 2001. godine, 2:1 - 2. februar 2005. i 5:2 - 31. maj 2006.). Iran je bio bolji od BiH i u kontrolnom susretu igranom 12. avgusta 2009. godine u Sarajevu (3:2).

(mondo.ba/Anadolija)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC