• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija nije prebolela Škotsku, "orlovi" opet bez pobede: Mađari sačuvali bod, samo teorijom do opstanka u Ligi nacija!
 Srbija nije prebolela Škotsku, "orlovi" opet bez pobede: Mađari sačuvali bod, samo teorijom do opstanka u Ligi nacija!

Srbija nije prebolela Škotsku, "orlovi" opet bez pobede: Mađari sačuvali bod, samo teorijom do opstanka u Ligi nacija!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Postoje šanse za pozitivan kraj takmičenja, ali su one jako male...

 Srbija nije prebolela Škotsku, "orlovi" opet bez pobede: Mađari sačuvali bod, samo teorijom do opstanka u Ligi nacija! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije će još dugo u svojim mislima imati istorijsku šansu koju su propustili 12. novembra u Beogradu. Dva ispuštena boda u Budimpešti tri dana kasnije neće im biti toliki problem.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića nije uspela ni iz petog pokušaja da upiše pobedu u ovoj sezoni Lige nacija, pa će u sredu protiv Rusije morati da se nadaju čudu za opstanak u B diviziji ovog takmičenja.

MAĐARSKA - SRBIJA 1:1 (1:1)
/Kalmar 39 - Radonjić 17/

Bila je ovo bolja partija "orlova" nego ona kobna protiv Škotske, ali teško da je od onog neuspeha i moglo gore. U promenjenom sastavu, sa pet izmena u odnosu na taj susret, Srbija je uspela da bude nešto bolja u napadu, da čak i napadne pobedu u finišu meča, ali su kao i na gostovanju u Turskoj ostali bez konačnog trijumfa.

I ovoga puta je Srbija imala prednost, kada je u 17. minutu Luka Jović odlično spustio loptu glavom za brzonogog Nemanju Radonjića, ovaj pobegao Mađarima i potom smestio loptu u mrežu.

Nisu "orlovi" imali nekih pravih prilika da taj rezultat dupliraju, bar ne pre nego što je Zoltan Kalmar krunisao sjajnu akciju Mađara, a odbrana Srbije se pokazala naivnom po ko zna koji put.

U nekoliko brzih poteza su "izbacili" čitavu odbranu "orlova", pa ni golman Dmitrović nije mogao da zaustavi nalet domaćih.

Nastavak meča nije doneo više ritma od prvih 45 minuta, izmene su "seckale" igru, a Srbija sve do poslednjih desetak minuta nije uspevala da opasnije zapreti.

Tada Luka Jović ne uspeva iz dva pokušaja da donese pobedu - u prvoj situaciji je šutirao iz okreta pored gola, dok je u drugoj na majstorsku asistenciju Milinković-Savića uspeo da samo pogodi golmana Mađarske u telo.

Posle svega, tek treći bod za Srbiju u ovoj sezoni Lige nacija. Pobeda Turske protiv Rusije je sve učinila gotovo nemogućim za našu selekciju.

Opstanak u B diviziji Lige nacija doneće pobeda protiv Rusije u sredu, ali uz uslov da Mađarska slavi u Turskoj - u tom slučaju će nam 0:0 iz Beograda i 2:2 iz Istanbula doneti treće mesto u grupi.

U suprotnom, sledi povratak u C diviziju...

22:36

KRAJ UTAKMICE!

Mađarska - Srbija 1:1!

"Orlovi" sada imaju samo teoretsku šansu za opstanak u Ligi nacija. Srbija zaostaje tri boda za Turskom, pa nam je za opstanak u B diviziji potrebno da Mađarska pobedi Tursku na gostovanju u sredu, dok "orlovi" moraju da pobede Ruse u Beogradu istog dana.

Opširnije čitajte klikom na *UVODNA VEST*

22:32

Još 4 minuta nadoknade!

22:29

Ponovo Jović u velikoj šansi!

Sjajna lopta Milinković-Savića, "spojio" je sa golom Luku Jovića, ovaj uspeva iz teške pozicije da zahvati loptu, ali golman Mađarske brani!

Moglo je ovo da bude vođstvo Srbije u finišu meča!

22:28

Ofsajd Vlahovića!

Napokon kada je Srbija uspela da započne finu akciju i igru "do noge", Dušan Vlahović previše beži odbrani Mađarske i u ofsajdu je.

22:23

Joviiiiić - nema gola!

Igrao se 81. minut, prvi pravi pokušaj Luke Jovića, šut iz okreta, ali malo pored stative gola Mađarske! Dobar pokušaj, šteta!

22:21

Dvostruka izmena u timu Srbije

Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović ulaze u igru.

Sa terena izlaze Nemanja Radonjić i Dušan Tadić. Da vidimo šta će ovo doneti u poslednjih 10-ak minuta.

22:20

Nema penala za Mađarsku

Zoltan Kalmar je pao u kaznenom prostoru Srbije, ali sudija odmah pokazuje da tu nema nikakvog faula. Lukić je bio iza njega, ali nije ga ni dirao, praktično se bacio strelac jedinog gola za Mađarsku.

22:13

71' - Radonjić pokušava!

Prodor jedinog strelca za Srbiju, ali Nemanja Radonjić na kraju sa 22-23 metra šutira poprilično neprecizno. Delovalo je to isprva dosta bolje.

22:06

64' - I Spajiću žuti karton

Štoper Srbije je zaustavio tamnoputog Nega i zaustavio kontru Mađarske, pa opravdano i dobija javnu opomenu.

Malo sporiji ritam u nastavku meča, dosta "seckanja" igre.

22:04

Nova izmena u Srbiji

Nemanja Maksimović izlazi iz igre, a na terenu je Marko Grujić. Taktička promena jer vezista Hetafea već ima žuti karton.

22:02

59' - Holender preti Srbiji

Momak iz Kragujevca je pokušao da sa leve strane ubaci loptu u peterac, hteo je igrač Partizana da asistira, ali Dmitrović reaguje i izbija loptu u korner. Nakon toga, bez opasnosti po gol Srbije.

22:00

Dve izmene u Mađarskoj

Konjiveš umesto Nemanje Nikolića, dok Loik Nego ulazi umesto Sigera.

21:59

Gaćinović ulazi u igru

Mijat je na terenu umesto Darka Lazovića koji čini se zbog povrede ne može da nastavi meč.

21:56

53' - Radonjić preti!

Udarac glavom Srbiji donosi korner, posle prodora Lazovića po desnoj strani, ali činilo se da je Jović iza Radonjića bio u boljoj šansi da šutira. Nije ga video igrač Marseja...

Prvi korner za Srbiju na ovom meču izvodi Tadić, ali boksuje golman Mađarske.

21:52

51' - Žuti karton za Sinera

Faulirao je Mađar našeg Nemanju Maksimovića kada je ovaj hteo da započne kontru Srbije.

21:48

Lukiću suspenzija za 25 sekundi!

Saša Lukić je odmah na startu drugog poluvremena opalio "šamar" nehotice Nađu, pa zbog toga našeg veziste neće biti protiv Rusije u sredu zbog parnih kartona.

21:47

POČELO JE DRUGO POLUVREME

21:35

Ovo je statistika prvog poluvremena

Srbija je uputila samo 3 šuta ka golu Mađarske, a jedini u okvir gola bio je onaj kada je Radonjić postigao gol.

Mađari su šutirali čak 13 puta, od toga tri u okvir gola Dmitrovića. U kornerima je 6:0 za domaće, a Mađari imaju i bolji posed lopte - 53:47.

Srbija ponovo olako dopušta šanse protivniku, mada jesmo videli kakav-takav boljitak u napadu. Doduše, u odnosu na meč sa Škotskom to i nije tako teško...

21:31

45' - Srbija uprskala šansu pred poluvreme!

Tadić je tamo pobegao odbrani Mađara, vratio je loptu unazad "na penal", tamo se nekoliko naših igrača spetljalo i kad je lopta stigla do Radonjića, već je bio u lošoj poziciji...

Kraj prvog poluvremena, Mađarska - Srbija 1:1!

21:25

GOOOOOOL - 1:1 MAĐARSKA!

Prošetali su se Mađari i stigli do izjednačenja! Bila je to odlična akcija domaćih, Srbija se loše snašla i nije mogla da "pohvata" šta se dešava i naivno prima gol. Kalmar je izjednačio na 1:1.

21:22

36' - Opet opasno pred golom Srbije

Ponovo je Soboslaji opasan, ali glavom sa 7-8 metara šutira pravo u Dmitrovića!

21:20

35' - Lukić pokušava!

Snažan udarac našeg veziste sa nekih 25 metara, nije najbolje iskontrolisao udarac.

21:19

33' - Ponovo preti Soboslaji!

Šutirao je talentovani Mađar sa oko 20 metara posle slabe reakcije naše odbrane, ali ponovo lopta ide pored gola. Lako gubimo lopte na sredini terena...

21:17

Maksimović igra rukom, opasan slobodnjak Mađara!

Nemanja Maksimović dobija žuti karton - uklizao je pri šutu Mađara sa distance, podigao podlakticu, gde ga lopta i pogađa-

To je slobodan udarac za Soboslaija sa oko 20 metara, bilo je jako opasno, ali samo novi korner za domaće!

21:13

27' - Jović u šansi, Tadić je komplikovao!

Morala je ovo da bude bolja šansa za Srbiju - Tadić je mogao da šutira sa ivice šesneasterca, malo je "carinio" loptu, da bi potom probao da odigra za Jovića, ali ovaj iz blizine ne uspeva da stigne do lopte pre golmana Mađarske.

21:12

Važna uloga Jovića kod pogotka Srbije

Bio je jedini strelac za Srbiju protiv Škotske, a sada je Luka Jović lep posao odradio kada je glavom u kontranapadu Srbije uspeo da spusti loptu za Radonjića, nakon čega ovaj pravi trk i uspeva da postigne gol za 1:0.

Dobra kombinacija dvojice igrača koji su dobili šansu od prvog minuta.

21:08

23' - Dmitrović siguran!

Bio je to slobodan udarac Mađara sa distance, ali golman Srbije brani udarac koji je išao u gol.

21:02

GOOOOOL - 1:0 ZA SRBIJU

Nemanja Radonjić je strelac!

Fudbaler Olimpika iz Marseja je iskoristio svoje najveće oružje, brzinu, i pobegao odbrani domaćina. Uspeo je i da "lažira" jednog protivničkog igrača i na kraju akcije donese prednosti "orlovima"!

21:00

14' - Siger pokušava sa distance

Ali njegov udarac sa oko 25 metara je vrlo neprecizan.

20:59

13' - Prva kontra Mađara

Soboslaji je posle tranzicije Mađarske pokušao da šutira sa ivice šesnaesterca, ali njegov šut je blokiran i odlazi u korner.

20:56

11' - Dva kornera za Mađarsku

Nijedan nije bio preterano opasan, ali su do njih dolazili nakon ulaska u šesnaesterac Srbije sa desnog boka.

20:53

7' - Tranzicija Srbije

I to po desnom boku, gde je Lazović protrčao sa loptom u nogama, ali njegov centaršut ne uspeva da najbolje zahvati Luka Jović.

Nije ovo bila velika šansa za "orlove", ali je bio prvi bitan detalj sa meča.

20:51

6' - Lagan početak meča

Bez ijedne prilike u prvih 300 sekundi utakmice. Bez mnogo dešavanja vrednih pomena, Mađari imaju nešto više lopte u svom posedu.

20:46

POČELA JE UTAKMICA!

Srbija igra za opstanak u B diviziji Lige nacija!

20:22

Ovo je klupa Srbije

Opcije koje će pomoćnik Aleksandar Janković imati na klupi za rezervne igrače su sledeće: Nikolić, Rockov, Pavlović, Mladenović, Vlahović, S. Mitrović, Gaćinović, Maraš, Ranđelović, Zdjelar, Milinković-Savić i Grujić.

19:57

Mađari promenili tim za Srbiju

Samo četiri igrača koja su igrala u četvrtak igraju i večeras u timu Mađarske. Oni su se za razliku od "orlova" plasirali na EURO posle dramatičnog preokreta protiv Islanda.

Dibus - Botka, Lang, Kečkeš - Beše, Šiger, Nađi, Holender - Kalmar, Soboslaji - Nikolić.

Samo su Botka, Nađi, Partizanovo krilo Filip Holender i Soboslaji ponovo u timu. Zanimljivo, dvojica igrača srpskog porekla igraju za Mađare, osim Holendera, tu je i Nemanja Nikolić.

19:42

Ko je pravo rešenje za selektora Srbije?

"Orlovi" su ostali bez Evropskog prvenstva i mnogi u srpskoj javnosti misle da bi FSS trebalo da promeni selektora. Ljubiša Tumbaković je i dalje na toj poziciji, iako večeras neće biti na klupi Srbije, a kakvo je vaše mišljenje?

Da li je on pravi čovek za tu poziciju, i ako nije, ko jeste?

19:19

Ovo je sastav Srbije za večeras!

Ljubiša Tumbaković neće biti na klupi, pomoćnik Aleksandar Janković će predvoditi "orlove", a ovo je sastav Srbije koji će pokušati da savlada Mađarsku:

Dmitrović - Milenković, Spajić, Gudelj - Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić - Radonjić, Tadić - Jović.

Dakle, ponovo formacija 3-4-2-1, ponovo Gudelj u odbrani uz nekoliko promena u odnosu na meč sa Škotskom. U poređenju sa Škotskom, u timu nema Sergeja Milinković-Savića, nema Filipa Kostića, Stefana Mitrovića, kao ni Aleksandra Mitrovića i Predraga Rajkovića.

19:08

Srbija večeras bez Tumbakovića!

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković je često na udaru kritika posle poraza od Škotske, a večeras neće ni biti na klupi Srbije.

Razlog za to je suspenzija UEFA!

Izvor: MN PRESS

18:52

Turci vode, Srbija pred ispadanjem

Trenutno je u toku meč preostala dva tima iz naše grupe u B diviziji Lige nacija. Turska protiv Rusije vodi 2:1 posle 45 minuta i ako taj rezultat ostane na snazi, Srbija će skoro zagarantovano biti poslednja u ovoj grupi.

Turci će imati četiri boda više od "orlova" pre našeg meča večerašnjeg meča sa Mađarima, što znači da bismo morali da pobedimo i Mađare i Rusiju naredne sedmice...

Izvor: MN PRESS

18:45

Dobrodošli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO, uživo ćemo iz minuta u minut pratiti utakmicu Mađarska - Srbija u okviru B divizije Lige nacija.

Meč počinje u 20.45

UKRATKO

  • Srbija je u četvrtak ponovo ostala bez Evropskog prvenstva.
  • Mađarska se plasirala na EURO preokretom u finišu meča sa Islandom.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije