• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 "Gađaćemo krivce 'u glavu', a Kolarov to nije": Tumbaković brani kapitena i poručuje - dosta spinovanja!
 "Gađaćemo krivce 'u glavu', a Kolarov to nije": Tumbaković brani kapitena i poručuje - dosta spinovanja!

"Gađaćemo krivce 'u glavu', a Kolarov to nije": Tumbaković brani kapitena i poručuje - dosta spinovanja!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selektor Srbije ne dozvoljava da se kapiten Aleksandar Kolarov naziva krivcem za neuspeh reprezentacije. Objasnio je razlog odlaska Dušana Tadića.

 "Gađaćemo krivce 'u glavu', a Kolarov to nije": Tumbaković brani kapitena i poručuje - dosta spinovanja! Izvor: MN PRESS

Dok domaći mediji pišu o tome da je Aleksandar Kolarov odbio da igra protiv Škotske i da nije hteo da izvede penal u seriji koja je presudila našem timu u kvalifikacijama, selektor Ljubiša Tumbaković izričito poručuje - to nije tačno!

Šef struke "orlova" žestoko je branio kapitena koji je napustio reprezentaciju posle utakmice odluke u kojoj nije nastupio i vratio se u Inter.

"Kada je Kolarov u pitanju, stvari su vrlo jasne - posebno mi smeta ta medijska ujdurma kada je Kolarov u pitanju, to spinovanje nekih neproverenih stvari. Poznavajući Kolarova, moja profesionalna odgovornost mi kaže da bi Kolarov igrao da je postojala najmanja šansa. Tu uopšte nemam dilemu. Čovek je 15 godina reprezentativac, 95 utakmica za reprezentaciju ima, a sada ga stavljamo u situaciju da se pravda i da neko ne veruje u ispravnost njegove izjave da ne može da igra. Verujem mu, a i on veruje meni. Da je postojala minimalna šansa da igra - igrao bi", rekao je Tumbaković.

Da li je tačno da Kolarov nije hteo da izvede penal?

"Malopre sam rekao za Kolarova kakav je momak, reprezentativac, ličnost, ko je Aleksandar Kolarov. To celo spinovanje ne odgovara kada čovek nije tu. On je sjajna ličnost, sjajan momak, tog momenta nije bio u sastavu i bilo je logično što nije šutirao. Možda nije korektno ni to što smo u jednom trenutku pomislili da bi nam falio taj njegov penal", rekao je Tumbaković

On je objasnio i da je tačno da Dušan Tadić nije u timu za sutrašnji meč protiv Rusije, koji bi mogao da bude poslednji nastup "orlova" pod vođstvom aktuelnog selektora. Razlog odlaska "desetke" Srbije je povreda.

"Saša Lukić ima parne kartone i neće moći da igra, a Dušan Tadić je povređen i neće biti u sastavu ekipe", rekao je selektor, bez želj da otkriva ko će poneti kapitensku traku u sredu protiv Rusije.

Tumbaković je rekao da će nakon sutrašnjeg meča "hladne glave" biti napravljena analiza neuspeha i da će biti ukazano ko je kriv za to što reprezentacija ponovo nije otišla na Evropsko prvenstvo - i posle 20 godina.

"Kad se slegnu utisci i završi utakmica protiv Rusije, napravićemo detaljnu analizu urađenog u periodu i "gađaćemo u glavu krivce", ako je to potrebno, ali izvući ćemo pre svega pouku za ono što treba da dođe u budućem radu, kvalifikacijama i u budućim utakmicama reprezentacije", izjavio je Tumbaković.

S obzirom na to da se u medijima već uveliko spekuliše o imenu novog selektora, ovo bi mogla da bude poslednja "najavna" konferencija Ljubiše Tumbakovića na mestu selektora.

Više o tome svakako će biti poznato narednih dana - posle duela protiv Rusije (sreda, 20.45 časova).

17:50

Konferencija je završena

17:50

Ko će biti kapiten?

"Videćemo danas posle treninga. Naravno, zavisno od toga ko bude zdrav".

17:49

Da li bi pozvao Kolarova za martovske utakmice?

"Naravno da bih ga pozvao", ostao je dosledan odbrani kapitena selektor.

17:48

Da li je tačno da Kolarov nije hteo da izvede penal?

"Malopre sam rekao za Kolarova kakav je momak, reprezentativac, ličnost, ko je Aleksandar Kolarov. To celo spinovanje ne odgovara kada čovek nije tu. On je sjajna ličnost, sjajan momak, tog momenta nije bio u sastavu i bilo je logično što nije šutirao. Možda nije korektno ni to što smo u jednom trenutku pomislili da bi nam falio taj njegov penal", rekao je Tumbaković

17:46

Tumbaković o Kolarovu i Tadiću!

"Kada je Kolarov u pitanju, stvari su vrlo jasne - posebno mi smeta ta medijska ujdurma kada je Kolarov u pitanju, to spinovanje nekih neproverenih stvari. Poznavajući Kolarova, moja profesionalna odgovornost mi kaže da bi Kolarov igrao da je postojala najmanja šansa. Tu uopšte nemam dilemu. Čovek je 15 godina reprezentativac, 95 utakmica za reprezentaciju ima, a sada ga stavljamo u situaciju da se pravda i da neko ne veruje u ispravnost njegove izjave da ne može da igra. Verujem mu, a i on veruje meni. Da je postojala minimalna šansa da igra - igrao bi"

"Što se tiče Kolarova, rekao sam malopre da je osetio povredu posle utakmice u Mađarskoj, ima upaljenu tetivu, povredu zadnje lože i zato nije u sastavu ekipe"

17:44

Da li bi ispadanje u Diviziju "C" olakšalo put na sledeći EURO?

"Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro, to su lakši protivnici u toj grupi koja je ispod naše", rekao je Tumbaković.

17:43

Ko je kriv za to što Srbija ni posle 20 godina neće na EURO?

"Kad se slegnu utisci i završi utakmica protiv Rusije napravićemo detaljnu analizu urađenog u periodu i gađaćemo u glavu krivce, ako je to potrebno, ali izvući ćemo pre svega pouku za ono što treba da dođe u budućem radu, kvalifikacijama i u budućim utakmicama reprezentacije"

17:41

Tumbaković potvrdio - Tadić nije tu

"Saša Lukić ima parne kartone i neće moći da igra, a Dušan Tadić je povređen i neće biti u sastavu ekipe", rekao je selektor.

17:39

Sada govori Tumbaković...

Koliko su igrači motivisani za duel protiv Rusije?

"I Sergej je rekao da je svaka utakmica dodatni motiv za svakog reprezentativca. I meč protiv Rusije posebno inspiriše, jer je to posebna fudbalska nacija, koja sama po sebi motiviše igrače da daju maksimum", rekao je selektor.

17:36

Šta se dogodilo posle Norveške?

"Mislim da nema pravog razloga za poslednje utakmice. Svako je dao sve od sebe. Takav je momenat došao da nismo pobedili u poslednjim mečevima, a mislim da za plasman na Svetsko prvenstvo naravno da imamo kvaliteta, što ćemo pokazati i ka čemu idemo - da u narednom periodu bude pozitivnih rezultata".

Izvor: Printscreen/YouTube/Fudbalski savez Srbije

17:34

Koliko su za neuspeh krivi igrači, selektor, a koliko rukovodstvo FSS?

"Mislim da smo mi igrači najviše odgovorni za neuspeh, jer smo mi igrali. Svakako da smo svi zajedno u tome i da svi snosimo zajedničku odgovornost", dodao je Milinković-Savić

17:33

Sergej, zašto onako loše protiv Škotske?

"Mislim da je svaki igrač dao sve od sebe. Svi znamo šta smo propustili, sada je na nama da se okrenemo ka nekim boljim rezultatatima i da sutrašnji meč završimo sa dobrim rezultatom, pa da se pripremamo za sledeće okupljanje, koje je u martu", rekao je Sergej Milinković-Savić

UKRATKO

  • Srbija je u meču odluke izgubila od Škotske na penale
  • Duel protiv Rusije biće odigran na stadionu Zvezde
  • Danas se obraćaju Tumbaković i Milinković-Savić
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije