• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezdin bivši golman dobio opkladu protiv Maradone: On je uvek znao gde "Pibe" šutira, uzeo mu 100 dolara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čitav svet se oprašta od jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

 dijego-maradona-opklada-tomislav-ivkovic-penal-100-dolara-jugoslavija-argentina-sporting-napoli Izvor: MN PRESS

Dijego Armando Maradona umro je u 61. godini posle srčanog udara, a čitav svet oprašta se od jednog od najboljih i najvećih fudbalera u istoriji.

I za njegovog života su se ispredale priče i predanja o legendarnim potezima i golovima, a mnogi ne znaju kako je bivši golman Crvene zvezde u opkladi sa "El Pibeom" zaradio 100 dolara.

Možda će vas zanimati

Mnogi i dan danas pamte Maradonin neverovatni gol protiv Crvene zvezde na "Marakani", dok ima i onih koji vole da istaknu da baš Maradona na Svetskom prvenstvu 1990. godine nije uspeo da postigne gol iz penala na meču Jugoslavija - Argentina.

Taj udarac mu je odbranio Tomislav Ivković, ali uprkos tome, tada još uvek aktuelni svetski prvak je uspeo da prođe u polufinale Mundijala u Italiji.

Ipak, mnogi ne znaju da je baš Ivković, nekadašnji golman Dinamo Zagreba i Crvene zvezde, uspeo da dobije opkladu protiv omalenog Argentinca.

"Svi pamte moj odbranjeni jedanaesterac Maradoni, a verujte mi, sve bih dao da ga nisam obranio i da smo prošli u polufinale. Te iste sezone obranio sam mu jedanaesterac u Kupu UEFA kada su igrali moj Sporting i njegov Napoli. Na toj utakmici kladio sam se s njim da ću mu obraniti. I dobio sam opkladu", pričao je nedavno Ivković za "Večernji list":

Iako nije objasnio detalje opklade, u portugalskim medijima se moglo doći do informacija da su se Ivković i Maradona zaista kladili i to u 100 američkih dolara. Upravo toliko je golman i zaradio tom prilikom.

"Možda će ispasti smešno, ali svaki put sam znao gde će Maradona šutirati. Nakon SP-a u Italiji, nikad se nismo sreli kako bismo popričali o tim jedanaestercima, ali je jedan od njih spomenuo u svojoj autobiografiji. Moram na kraju da dodam da se od tih odbranjenih jedanaesteraca Maradoni ne živi", objasnio je Ivković.

Tomislav Ivković je u reprezentaciji Jugoslavije upisao 38 nastupa. Za Dinamo Zagreb je nastupao od 1978. do 1982, da bi 1983. iz Vinkovaca prešao u redove Crvene zvezde.

Branio je dve sezone na "Marakani", osvojivši jednu titulu prvaka i jedan Kup Jugoslavije.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC