• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić optužen da je podigao Dinamove milione: Određeno kada će mu biti suđenju, iz petog pokušaja

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Najmoćniji čovek hrvatskog fudbala i dalje je u BiH, a u Hrvatskoj mu je ponovo odloženo suđenje. Ipak, zakazan je novi datum.

 Mamić optužen da je podigao Dinamove milione: Određeno kada će mu biti suđenju, iz petog pokušaja Izvor: Screenshot, YouTube/GNK Dinamo Zagreb

Suđenje u odsustvu nekadašnjem čelniku Fudbalskog kluba Dinamo Zdravku Mamiću, odloženo je u ponedeljak četvrti put u Županijskom sudu u Osijeku, zbog zdravstvenih razloga dvojice optuženih.

Mamića i još šestoricu, USKOK tereti da su oštetili klub za oko 200 miliona kuna (oko 25 miliona evra).

Možda će vas zanimati

Ročište je bilo zakazano za 1. decembar, ali je odloženo zbog zdrastvenog stanja drugooptuženog Damira Vrbanovića.

Sedmooptuženi Niki Artur Vuksan dobio je visoku temperaturu i upućen je na testiranje na korona virus, saopštio je Županijski sud u Osijeku, prenela je Hina.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do 2015. sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi, iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a, kao i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 miliona kuna.

Mamić je u junu 2018. godine nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Novi pokušaj suđenja Zdravku Mamiću zakazan je za 7. decembar, a kao što je poznato sudiće mu se u odsustvu, a dodatno će mu se suditi i za to što je optužen da je navodno podigao sa Dinamovog računa 2,2 miliona evra u Klagenfurtu i da ih je koristio u privatne svrhe, prenosi Jutarnji list.

(Beta/Mondo)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC