• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Vojvodini, navijači tjeraju Bajatovića: "Zarobio je klub, pretvorio ga u taoca..."

Autor Dragan Šutvić

"On je zarobio Klub, pretvorio ga je u svog taoca, i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini", navodi se u saopštenju navijača Vojvodine.

 FK Vojvodina navijači tjeraju predsjednik Bajatović Izvor: MN PRESS

Dugo čekana sjednica Skupštine FK Vojvodina biće održana u FC Vujadin Boškov u petak (15 časova), a na njoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik, rukovodstvo, sportski direktor...

Vojvodina praktično već pola godine funkcioniše bez predsjednika, od kada je otišao Vojislav Gajić, a na toj funkciji je trenutno Dragoljub Samardžić. Predsjednik Skupštine FK Vojvodina je sada i v.d. predsjednika Upravnog odbora, a situacija u klubu nije nimalo sjajna.

Možda će vas zanimati

Zato se Nenad Lalatović više puta u medijima obratio i poručio da traži plate i premije za svoje fudbalere, dok su se pred sjednicu oglasili i Ujedinjeni navijači Vojvodine.

U saopštenju poslatom redakcijama oni su istakli da je situacija u klubu zabrinjavajuća i za to direktno optužuju Dušana Bajatovića koji je na funkciji generalnog direktora FK Vojvodina, odnosno i njen generalni zastupnik i sponzor.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Povodom višemjesečnih spekulacija u medijima u vezi sa situacijom u FK Vojvodina Novi Sad, Ujedinjeni navijači Vojvodine, obavještavaju sportsku i vojvodinašku javnost da, je situacija u Klubu više nego zabrinjavajuća, odnosno da FK Vojvodina Novi Sad funkcioniše u vanrednim okolnostima od 08.07.2020. godine i da je Klub talac jednog čovjeka, Dušana Bajatovića.

Dušan Bajatović je Generalni direktor JP "Srbijagas" Novi Sad koji je ujedno i Generalni sponzor FK Vojvodina. Dušan Bajatović istovremeno obavlja funkciju Generalnog direktora FK Vojvodina, a od 08.07.2020. godine je i jedini ovlašćeni Zastupnik FK Vojvodina.

Navijači Vojvodine, više puta su ukazivali na neodrživost ove pozicije, odnosno na klasičan sukob interesa u kome se nalazi Dušan Bajatović. Praktično, on je zarobio Klub, pretvorio ga je u svog taoca, i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini. Bajatović samostalno, bez polaganja računa, odobrava javna sredstva JP "Srbijagas" Novi Sad i istim ne domaćinski raspolaže na samo njemu svojstven i znan način. Tako su i napravljeni nepovoljni poslovni aranžmani, u višemilionskim iznosima u eurima, na štetu Kluba.

Jedan od primjera bahatosti je i sporazumni raskid Ugovora sa bivšim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, sa kim je bilo osnova da se raskine Ugovor o radu, zbog neispunjavanja radnih obaveza i višemjesečnog nepojavljivanja na radnom mjestu. Međutim, Bajatović je samoinicijativno napravio "sporazumni raskid radnog odnosa" i isplatio Nikoli Lazetiću sva Ugovorom definisana primanja, premije za ostvarene rezultate (103,000,00 EUR-a), kao i premiju u iznosu od 80,000,00 EUR-a za osvajanje nacionalnog Kupa.

Ostaje nejasno zašto je nagrađen i isplaćen Nikola Lazetić za svoj nerad i nepoštovanje Kluba, a istovremeno stručni štab i igrači moraju preko sredstava javnog informisanja da traže zarađene plate i premije. Da li se ovo događa slučajno?

Sljedeći primer bahatosti je nepotpisivanje reprograma sa preduzećem "Novi Sad - Gas" d.o.o. Novi Sad što je rezultiralo iznenadnim prekidom u snabdijevanju gasom u F.C. "Vujadin Boškov" i na taj način onemogućeno je redovno funkcionisanje svih sportskih selekcija u FK Vojvodina. Ono što ovu bizarnu situaciju čini skandaloznom i krajnje nevjerovatnom je činjenica da je Generalni direktor "Novi Sad - Gas" d.o.o. Novi Sad - Milan Đukić član upravnog odbora FK Vojvodina, kum Dušana Bajatovića i visoki funkcioner partije koju na pokrajnskom nivou vodi Dušan Bajatović.

Ovo su samo neki od primjera nedomaćinskog poslovanja, a ima ih mnogo, stoga mi Ujedinjeni navijači Vojvodine apelujemo na članove Skupštine FK Vojvodina da preduzmu mjere koje su u njihovoj nadležnosti, spriječe samovolju Dušana Bajatovića i omoguće funkcionisanje Kluba u punom kapacitetu", navodi se u saopštenju koje potpisuju Ujedinjeni navijači Vojvodine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC