• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazetić o dešavanjima u Vojvodini: Gradonačelnik je uvijek bio tu, odrekao sam se svih plata i premija!

Autor Dragan Šutvić

Doskorašnji sportski direktor kluba govorio o svom boravku u Voši, rastanka sa klubom i o podršci koju je Grad Novi Sad pružao Vojvodini.

 Nikola Lazetić Vojvodina odrekao se svih plata i premija Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Trener Vojvodine Nenad Lalatović govorio je prethodnih dana i nedjelja o teškoj finansijskoj situaciji u FK Vojvodina, a bivši sportski direktor kluba Nikola Lazetić oglasio se tim povodom u subotu.

On je poručio da je tokom godinu i po boravka u klubu radio sve da Vojvodina funkcioniše kako treba, da je gradonačelnik Miloš Vučević u mnogim situacijama podržavao Vošu i da je tadašnje rukovodstvo uradilo mnogo toga dobrog za klub.

Možda će vas zanimati

Takođe, Lazetić je rekao da je i ličnim primjerom pomogao Vojvodinu, odrekavši se velike svote novca koju je zaradio kroz plate i premije, a koja mu do danas nije isplaćena.

Pročitajte poruku nekadašnjeg kapitena Vojvodine.

"Do sada se nisam oglašavao. U fudbalski klub Vojvodina došao sam u junu prošle godine, a u jednom je situacija mnogo gora nego što je danas. Vojvodina je bila osma na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stajala. U tom trenutku se igračima dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego sada. Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u prethodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom dijelu sve funkcioniše kako treba. Ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvijek bio tu da nam pomogne svaki put kada bi smo mu se obratili i da na da vjetar u leđa u rješavanju problema, ali i da nas podržao u mnogim akcijama koje je FK Vojvodina imala u saradnji sa Gradom. Njegova podrška je bila je odgromnog značaja i u velikoj mjeri je doprinijela da stvari unutar kluba funkcionisu na zavidnom nivou", rekao je Lazetić.

On se nadovezao da je kroz karijeru sa FK Vojvodinom uvijek bio usko povezan.

Nikola Lazetić i Vojislav Gajić
Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

"Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Donio sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sa uspjehom nosio dres Vojvodine. Igrali smo čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora.Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FK Vojvodina u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezone i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora jer sam u sportskom smislu imao drugačiju viziju za budućnost kluba! Zatim je uslijedio kovid i kako je to uticalo na fudbal u Srbiji", nastavlja Lazetić i dodaje:

"Kao što sam već rekao FK Vojvodina je dok sam bio u klubu bio klub za primjer svakom klubu u Evropu. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija COVID 19 koja je u velikoj mjeri poremetila cijeli svijet pa tako i FK Vojvodina. Nadam se da će Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobjednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mjesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos cijeloj ovoj priči i da kažem sljedeće. Sa Dušanom Bajatovićom sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug prema meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133.000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 mjeseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da COVID ne može da se obuzda, donio sam odluku da se ODREKNEM cijelog iznosa i da time dam doprinos FK Vojvodina u što lakšem rješavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona kojoj će se pisati zbog sportskih uspjeha, ne ratova i problema koji nemaju veze sa sportom", naglasio je on na kraju. 

(mondo.rs)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC