• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Derbi dela Mole": Preokret Juvea po ulasku Saše Lukića! Ronaldo dobio poklon!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Torinski derbi u 10. kolu Serije A okončan pobjedom Juventusa nakon preokreta iz "dvojke u keca".

 Juventus - Torino 2:1, Derbi dela Mole, Serija A, 10. kolo Izvor: Tanjug, Marco Alpozzi/LaPresse

Torino od 1995. godine do sada je zabilježio samo jednu pobjedu nad Juventusom u "Derbiju dela Mole", najstarijom utakmicom u Italiji, koja traje od 13. januara 1907. godine.

Možda će vas zanimati

"Bikovi" su zabilježili posljednji trijumf prije pet godina pobjedonosnim golom Fabija Kvaljarele, dok je strijelac za crno-bijele bio Andrea Pirlo, aktuelni trener Juventusa.

Pirlov Juve je i u subotu uveče plesao na ivici poraza, ali je gradski derbi ipak okončao pobjedom poslije preokreta u posljednjih 15-ak minuta kada se na teren poslije mjesec dana pauze zbog povrede vratio srpski reprezentativac Saša Lukić!

JUVENTUS - TORINO 2:1 (0:1)

"Bikovi" su već u devetom minutu stigli do prednosti golom Kamerunca Nikolasa N'Kolua, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru i iz peterca pogodio suprotan ugao gola Vojćeha Šćešnog - 0:1.

"Bjankoneri" su pogodili mrežu u 57. minutu kada je nakon gužve u kaznenom prostoru lopta stigla do Huana Kvadrada, koji je smjestio u mrežu, ali je arbitar Danijele Orsato poništio gol nakon pregledavanja VAR-a ustanovivši da je Leonardo Bonući bio u ofsajdu i da je uticao na igru.

Ipak, Juve je uspio da stigne do izjednačenja 20 minuta kasnije kada je Kvadrado centrirao, a Amerikanac Veston Mekkeni glavom postigao prvi gol u crno-bijelom dresu - 1:1.

Kvadrado je u 89. minutu ponovio centaršut kod prvog pogotka, a preokret i pobjedu Juventusu osigurao je Bonući, koji je bio najviši u skoku i rutinski pogodio mrežu Salvatorea Sirigua - 2:1.

Očigledno se osvetila Torinu potpuno defanzivna taktika trenera "bikova" Marka Đampaola, koji je vjerovatno najveći krivac za šesti poraz u sezoni.

Reprezentativac Srbije Saša Lukić vratio se u tim Torina poslije mjesec dana pauze zbog povrede odigravši u posljednjih 15-ak minuta umjesto Simonea Zaze.

Pred početak meča, Kristijano Ronaldo je na poklon dobio dres s brojem 750 u čast tolikog broja pogodaka koje je postigao u dosadašnjoj karijeri.

Dosad je ukupno u svim takmičenjima odigrano 244 "Derbija dela Mole" - Juve je upisao 107 pobjeda, 64 susreta je završeno neriješenim rezultatom, a 73 puta su slavili fudbaleri Torina. Gol razlika takođe ide u korist "stare dame" - 381:319.

SERIJA A - 10. kolo

Specija - Lacio 1:2 (0:2)
/Nzola 64 - Imobile 15, Milinković-Savić 33/

Juventus - Torino 2:1 (0:1)
/Mekkeni 77, Bonući 89 - N' Kolu 9/

Inter - Bolonja (20.45)

Nedjelja:

Verona - Kaljari (12.30)

Roma - Sasuolo (15.00)

Parma - Benevento (15.00)

Udineze - Atalanta (15.00)

Krotone - Napoli (18.00)

Sampdorija - Milan (20.45)

Ponedjeljak:

Fiorentina - Đenova (20.45)

TABELA: Milan 23,Juventus (+1) 20,  Inter 18, Sasuolo 18, Napoli 17*, Roma 17, Lacio (+1) 17, Verona 15, Atalanta 14, Bolonja 12, Sampdorija 11, Kaljari 11, Udineze 10, Benevento 10, Specija (+1) 10, Parma 9, Fiorentina 8, Torino (+1) 6, Đenova 5, Krotone 2.

*NAPOMENA: Napoliju oduzet bod odlukom Fudbalskog saveza Italije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC