• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona se pre smrti ispovedio svešteniku: Otkriveni detalji - Dijego se molio da mu Bog oprosti zbog burnog života

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Rekao mi je tada da želi samo mir...".

 umro-maradona-ispovest-maradone-svestenik-gustavo-rubio Izvor: Tanjug/AP Photo/Tim Sharp, File

Prošle su skoro dve nedelje otkako je umro Dijego Maradona, a to koliko je bio veliki i uticajan fudbaler najviše govori kako su se prijatelji i navijači opraštali od njega, kao i to što ste o njemu mogli da pročitate veliki broj anegdota, svedočenja, rasprava..

Tako je argentinski sveštenik Gustavo Rubio otkrio (zar se to sme!?) detalje njegovog poslednjeg susreta sa Maradonom koji ga je pozvao u septembru 2019. godine.

Možda će vas zanimati

Bilo je to nedugo pošto je prihvatio ponudu Himnazije da postane njihov trener, pa je zbog toga želeo da razgovara sa sveštenikom u kog je očigledno imao puno poverenje. Sreli su se u crkvi "Marije Auksiladore" i taj razgovor je Rubio prepričao medijima.

"Dijego mi je tražio blagoslov", kazao je argentinski sveštenik.

"Rekao mi je tada da želi samo mir i da je zato preuzeo Himnaziju. Začudilo me je što je želeo da priča sa sveštenikom. Molio se da mu Bog oprosti zbog života kakav je živeo".

Uspeo je da sa Himnazijom ostane u ligi, zasluge doduše idu i promeni zbog pandemije korona virusa, ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo pre nekoliko meseci. Operisan je zbog hematoma na mozgu, a umro je ubrzo po puštanju na kućno lečenje.

"Rekao mi je da je njegova majka Tota prolazila kroz teške situacije i da se zato okrenula veri i u njoj pronalazila snagu", kazao je sveštenik i dodao da mu se potom Maradona obratio:

"'Maradona je rekao 'e od sada će biti kako Bog zapoveda. Bilo je dosta sra**a u životu zbog kojih žalim. Ipak, uradio sam i neke dobre stvari'. Impresioniralo me je što je shvatio greške koje je napravio. Rekao mi je i da zna da ne bi trebalo da bude idol bilo kome".

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC