• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priština gostuje u Kataloniji: Nema veze što Španija ne priznaje "Kosovo", igraće protiv šampiona Evrope!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

To je bio epilog žrijeba.

 Futsal - Priština gostuje u Barseloni Izvor: YouTube/SR Sports/Printscreen

Mnogo se prašine podiglo tokom ove sedmice oko fudbalske reprezentacije takozvanog "Kosova" koja je prvo bila izvučena u grupu sa Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Zbog pravila su oni bili prebačeni u grupu B, a tamo će igrati protiv čak tri selekcije zemalja koje ne priznaju "Kosovo". Tada je mnoge zanimalo hoće li Španija ugostiti "Kosovo" na svom terenu, a sada je stigla nova, djelimično povezana vijest.

Možda će vas zanimati

 Futsal klub Priština igraće svoj zvaničan meč u Španiji narednog mjeseca, iako dolazi iz fudbalskog saveza "Kosova", na koje španske vlasti gledaju kao na južnu srpsku pokrajinu.

Iz Španije se moglo čuti prethodnih dana da će fudbalska selekcija tzv. "Kosova" gostovati u Španiji jer se Španija takmiči po pravilima FIFA, a sada je UEFA žrijeb za futsal Ligu šampiona učinio stvari još interesantnijim.

Evropski šampion i osvajač Lige šampiona 2020. godine je Barselona i upravo su oni u 1/16 finala izvukli ekipu Prištine.

Igraće se samo jedan meč (pravila mijenjana zbog korona virusa), a taj meč će biti odigran baš u Barseloni, između 12. i 17. januara 2021. godine, dakle nekoliko mjeseci prije nego fudbalske kvalifikacije za Katar 2022. uopšte i počnu.

Nigdje u španskim medijima se ne može doći do informacije da ovaj meč možda neće biti odigran zbog toga što Španija ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao zasebnu državu, pa je izvjesno da će utakmica biti odigrana bez ikakvih problema.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC