• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doping skandal u Bundesligi: Dvojica pozitivnih poslije meča sa Bajernom, suspenzije za ovakve stvari su žestoke!

Autor Nikola Lalović

Opet problemi sa Afrikancima.

 Doping skandal u Bundesligi: Dvojica pozitivnih poslije meča sa Bajernom, suspenzije za ovakve stvari su žestoke! Izvor: Tanjug/(AP Photo/Andreas Schaad

Samo nekoliko dana pošto je Dejan Joveljić na terenu prosto zapanjio ekipu Red Bul Salcburga, ovaj tim se susreo sa novim problemima. 

Dva igrača tog tima su pala na doping testu, a razlog tome su lekovi koje su im dali doktori njihovog nacionalnog tima. 

Možda će vas zanimati

Iz Salcburga je saopšteno da su Seku Koita i Mohamed Kamara pali na doping testu, a da je razlog lijek protiv visinske bolesti koji su dobili pred meč koji je njihov Mali igrao sa Namibijom. 

Duel je odigran 17. novembra u okviru kvalifikacija za Kup nacija, a od tada su oba fudbalera odigrala veliki broj utakmica za Salcburg. Pozitivan test je tek sada objavljen, a uzorci na kojima je potvđeno postojanje nedozvoljenih supstanci kod dva fudbalera uzeti su na meču sa Bajernom u Ligi šampiona još 22. novembra. 

Za sada se nije otkrilo koja je tačno nedozvoljena supstanca nađena u uzorcima dvojice fudbalera iz Malija, a Salcburg je pružio podršku svojim igračima. 

"Veoma smo ponosni što naši igrači nastupaju za svoje nacionalne timove. Ali kada su u pitanju internacionalni mečevi očekujemo da ljekari znaju standarde i pravila", navedeno je u saopštenju Salcburga. 

UEFA se nije oglasila po ovom pitanju, ali i ranije je bilo sličnih slučajeva. Tako je sadašnji kapiten Dinama Arijan Ademi zbog uzimanja lekova prepisanih od strane ljekara reprezentacije Makedonije dobio zabranu od četiri godine, koja je kasnije smanjena na pola. 

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC