• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željo" počeo sa pripremama: "Problemi zbog vremenskih neprilika, ali kako svima, tako i nama"

Autor Dragan Šutvić

Najveći dio priprema "plavi" će obaviti u Međugorju, gdje će igrati prijateljske utakmice

 Željezničar prvi trening januar 2021 početak priprema Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Sa radom su danas, nakon zimske pauze, startovali fudbaleri Željezničara.

"Plavi" su danas, pod komandom Amara Osima, odradili prvi trening, a plan priprema odranije je poznat.

Možda će vas zanimati

"Plan je da budemo nekoliko dana u Sarajevu, da treniramo gdje budemo stigli. Na to nas prisiljavaju trenutne vremenske prilike, pa ćemo sigurno raditi i u nekoj sali. Tako će biti do sljedećeg petka, kad idemo u Međugorje. Tamo ćemo ostati 11 dana, pa se vratiti malo ovdje, pa opet ići dole devet dana, a u Međugorju ćemo igrati i prijateljske utakmice. Za sada imamo četiri dogovorene, a igraće se sigurno još četiri-pet i to ćemo sigurno rješiti u narednim danima. Imaćemo brzo određena testiranja, da vidimo da li su zbog sebe ispoštovali plan priprema, odnosno plan rada koji su dobili prije pauze. To bi moglo da nam olakša neke stvari jer smo posljednji krenuli sa radom. Lako je ljeti kad imaš gdje raditi, zimi smo u problemu, ako se poklopi loše vrijeme, stalno moraš da budeš van Sarajeva. Ne znam šta bih vam rekao šta nam je raditi ako ovakav snijeg u Sarajevu bude i kad se vratimo 14. februara, ali o tom potom, svi imaju slične probleme", rekao je Osim povodom početka priprema, podsjetivši da je klub napustio prvotimac Haris Hajdarević, koji se seli u Tursku.

Kapiten Semir Štilić ističe da ekipa ima sasvim dovoljno vremena da se pripremi za polusezonu.

"Pred nama je punih šest nedjelja rada. Prvu sedmicu ćemo odraditi u Sarajevu, nakon čega idemo u Međugorje dva puta po deset dana. Mislim da je to sasvim dovoljno da se kvalitetno pripremimo, nadam se da će nas obići povrede i da ćemo maksimalno spremni ući u tu prvu utakmicu. Što se tiče ambicija, tu smo u vrhu, ali Željini ciljevi su uvijek prvo mjesto. Sad nam je Sarajevo malo odmaklo, ali u fudbalu je sve moguće, borićemo se do samog kraja", istakao je lider Željezničara.

Prvom treningu, inače, prisustvovalo je 29 igrača, a to su Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (proba), Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić i Salko Nargalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC