• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter loš, Milan još gori: Pojačali napad, zaboravili na odbranu, i to protiv Atalante!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Atalanta na San Siru savladala Milan, kojem nije pomogao ni Mario Mandžukić. Roma do trofeja u nadoknadi, Inter pognute glave ide iz Udina.

 Serija A 19 kolo Milan - Atalanta 0-3 Udineze - Inter 0-0 Izvor: Tanjug, AP Photo/Antonio Calanni

Taman kada ozbiljnije odmaknu Juventusu fudbaleri Intera i Milana naprave „glupost“ kojom ponovo vrate nadu "Stare dame" u odbranu šampionske titule. Tako je bilo i ovog vikenda.

Inter se mučio sa Udinezeom i na kraju remizirao 0:0, a još gore je prošao Milan koji je istina imao teži zadatak protiv Atalante, ali je još jednom pokazao da bi ga loše igre u derbijima mogli stajati Skudeta.

Nakon Juventusa sva tri boda na San Siru uzela je i Atalanta koja je u subotu slavila 3:0 zahvaljujući Josipu Iličiću, Duvanu Zapati i Kristijanu Romeru, koji su postigli golove, ali i sačuvali prednost u odlučujućim trenucima.

Dolazak Marija Mandžukića trebao je da bude vjetar u leđa Milanu koji želi da zadrži lidersku pozicijudo samog kraja sezone, ali dok su pojačavali napad "otvorio“ se ogroman problem na mnogo važnijem mjetu – u odbrani.
Povrede Romanjolija i Gabije "rosoneri“ su pokušali da "zakrpe“ dovođenjem Fikaja Tomorija iz Čelsija, ali protiv Atalante nisu mogli da računaju na Nigerijca koji se nije praktično ni upoznao sa saigračima, pa se Stefano Pioli odlučio za mladog štopera Pjera Kalulua.

I pogriješio!

Iako sa njim na terenu Milan nije primio gol na prethodne dvije utakmice, mladi Francuz protiv Atalante je bio direktan krivac za vodeći gol Atalante u 26. minutu. Gosens je centrirao, a Kalulu nije ispratio Romera koji glavom pogađa za 0:1 na San Siru!

Bio je to tek nagovještaj odlične partije Atalante koja je u potpunosti kontrolisala meč, promašivala šanse, a onda do novog pogotka stigla iz opravdanog penala.

Frank Kesi udario je u lice Josipa Iličića, a slovenački reprezentativac je sam izveo jedanaesterac za 0:2 u 53. minutu.

Dvaedeset minuta prije kraja Pioli je posegao za svojim najvećim adutom i gurnuo Marija Mandžukića u špic u paru sa Zlatanom Ibrahimovićem, a malo je nedostajalo da hrvatski napadač samo dvadesetak sekundi nakon ulaska u igru pogodi mrežu.

U tome ga je spriječio strijelac prvog gola, Romero, koji je izblokirao dva šuta za samo nekoliko sekundi, da bi se nešto kasnije u jeku napada Milana pobrinuo za konačan slom.

Romero je uposlio Zapatu, a Kolumbijac povisio na 3:0 i uništio svaku nadu Milana da može bar do boda.

Milan je tako ostao na 43 boda, ispred Intera koji je ostao na 41, slijede Roma sa 37 i sada Atalanta na četvrtom mjestu sa 36 bodova. Juventus je šesti sa 33 boda i utakmicom manje.

Izvor: Tanjug, AP Photo/Gregorio Borgia

U ranijem terminu Specija je sa "uklete“ 13. pozicije još jednom pokazala da zna da pomrsi račune, dva puta je vraćala u egal protiv Rome, da bi poklekla na Olimpiku u sudijskoj nadoknadi.

Činilo se da će gosti šokirati „vučicu“ pošto je Verde izjednačio u 90. minutu, međutim, Pelegrini je u drugom minutu sudijske nadoknade donio Romi pobjedu 4:3.

Ujedno spasio je i Paula Fonseku gotovo sigurnog otkaza.

Serija A, 19. kolo

Roma – Specija 4:3 (1:1)
/Majoral 17, 52, Karsdorp 55, Pelegrini 90+2 – Pikoli 24, Farias 59, Verde 90/

Milan – Atalanta 0:3 (0:1)
/Romero 26, Iličić 53 penal, Zapata 76/

Udineze – Inter 0:0

Nedjelja
Juventus – Bolonja 12.30
Đenova – Kaljari 15.00
Verona – Napoli 15.00
Lacio – Sasuolo 18.00
Parma – Sampdorija 20.45

Odigrano u petak

Benevento – Torino 2:2 (1:0)
/Viola 31, Lapadula 49 – Zaza 51, 90+3/

TABELA: Milan 43, Inter 41, Roma 37, Atalanta 36, Napoli (-2) 34, Juventus (-2) 33, Lacio (-1) 31, Sasuolo (-1) 30, Verona (-1) 27, Sampdorija (-1) 23, Benevento 22, Bolonja (-1) 20, Fiorentina (-1) 18, Udineze 18, Specija 18, Đenova (-1) 15, Kaljari (-1) 14, Torino 14, Parma (-1) 13, Krotone (-1) 12

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC