• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gužva u Zvezdi - još 4 kandidata za odlazak ove zime: Stanković na slatkim mukama, ali ne mogu svi da igraju!

Autor Dragan Šutvić

Zvezda će verovatno neke od njih poslati na pozajmicu.

 Gužva u Zvezdi - još 4 kandidata za odlazak ove zime: Stanković na slatkim mukama, ali ne mogu svi da igraju! Izvor: MNPRESS

Prelazni rok ulazi u samu završnicu. U većini evropskih zemalja završava se ovog ponedeljka, dok klubovi iz Srbije mogu da pazare do 5. februara, s tim da vredi istaći da su tržišta Kine i Saudijske Arabije otvorena nekoliko dana kasnije, a znamo koliko tamo vole naše igrače.

Da li je prelazni rok u tom slučaju završen za Crvenu zvezdu? Odgovor je da i jeste i nije...

Možda će vas zanimati

Jeste, pošto su stigla pojačanja koja je i očekivao Dejan Stanković. Počelo je potpisivanjem bivšeg "đaka" Slavoljuba Srnića, potom je stigao Aksel Bakajoko iz Intera, dok je "bomba roka" Filipo Falko koga je Zvezda platila više od milion evra.

Uz njih, stigli su Nikola Stanković i Ričard Odada iz filijale Grafičara, prošli su kompletne pripreme sa prvim timom, ali pitanje je da li će biti mesta tokom proleća za njih.

Zvezda je do sada zabeležila tek jedan zvaničan odlazak, Srđan Spiridonović pozajmljen je turskom Genčlerbirligiju, dok su još dvojica igrača nadomak kratkotrajne pozajmice, s tim da se i daje očekuje konačna potvrda kluba.

Nikola Vasiljević trebalo bi da igra do kraja sezone za Proleter, dok je mladi Andrija Radulović na raskrsnici jer je prvo odbio da se vrati u Grafičar, pa je zbog toga kažnjen.

Takvu naredbu najverovatnije neće odbiti Marko Lazetić i već pomenuti Nikola Stanković, pošto je procenjeno da je za njihov razvoj najbolje da imaju minutažu u Prvoj ligi Srbije, pa će uskoro krenuti put Grafičara koji je već razvio nekoliko prvotimaca Zvezde.

Izvor: MN PRESS

Za jednog od njih, Veljka Nikolića, Zvezda je prema rečima Terzića odbila ponudu od 5 miliona evra, pa je malo verovatno da će veća stići do kraja prelaznog roka u "ligama petice".

Šanse za odlazak ipak ima nekoliko fudbalera. Pre svih su u pitanju Aleksa Vukanović i El Fardu Ben koji "kopkaju" klubove iz Azije, međutim do sada nije bilo napretka u pregovorima, pošto je i njihova finansijska moć u padu.

Vukanović je dobio dozvolu da ide u slučaju dobre ponude, a Benu su uvek "odrešene ruke" zbog godina, međutim kada god zaigra za Zvezdu pokaže koliko je bitan faktor.

Ranije se spekulisalo da bi i Miloš Degenek mogao da ode, međutim Zvezda nije dobila ponudu iz Kine kakvoj se nadala, u međuvremenu nije ponudila ugovor Dušku Tošiću, a na leto planira da dovede na toj poziciji Aleksandra Dragovića.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Novi" fudbaleri od proleća će biti Seku Sanogo, s kojim je potpisan ugovor, a očekuje se da vrlo brzo Zvezda reši i status Dijega Falćinelija koji košta milion evra na tri rate.

S izuzećem Lazetića, Stankovića i Radulovića, Zvezda u prvom timu ima 26 igrača što je priličan broj za nešto manji broj utakmica tokom proleća, pa neće biti iznenađenje ako do kraja roka zaista neko i ode - makar to bilo i na pozajmicu.

Jedna od mogućnosti je odlazak i Nikole Krstovića, koji će se teško "rvati" za minutažu pored Falćinelija i sve boljeg Pavkova, ali je njegova prednost to što je "bonus" fudbaler.

Sve u svemu, Dejan Stanković će biti na slatkim mukama! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC