• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kod mene zajedno Turci, Jugosloveni i Arapi, a u Interu svako u svom ćošku": Ibra se razbjesnio čim je stigao u Milano!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zlatan Ibrahimović je i u mlađim danima bio vođa na terenu i van njega.

 Zlatan Ibrahimović zaveo red dok je igrao u Interu Izvor: Profimedia

Zlatan Ibrahimović je jedan od rijetkih igrača koji su igrali za sva tri najveća italijanska kluba - Juventus, Inter i Milan. 

U Inter je stigao 2006. godine, poslije izbacivanja "stare dame" u drugu ligu, a on se prisjetio loše atmosfere koja je tada vladala u timu. 

Možda će vas zanimati

Kao 25-godišnjak riješio je da zavede red u svlačionici. 

"Kada sam došao u Inter shvatio sam da je pravi izazov razbiti te je*ene male grupe. Mrzio sam ih od prvog dana. Svi timovi daju više kada ima kohezije. U Interu je bilo suprotno", napisao je Ibra u svojoj biografiji.

On nije oklijevao i otišao je pravo kod predsjednika Masima Moratija da se požali na situaciju. 

"Predsjedniku Moratiju sam rekao da treba razbiti te štetne klanove. Ne možemo da pobjeđujemo ako svlačionica nije ujedinjena", ističe Ibrahimović, sa čijim je dolaskom tim počeo da uzima trofeje. 

Odrastao u predgrađu Malmea u kome su svi doseljenici morali da žive zajedno, nije mu se svidjela podijeljenost u Interu. 

"Nije to bila stvar što ja dolazim iz Rosengarda gdje su bez problema zajedno živjeli Turci, Jugosloveni, Arapi... U jednom uglu su sjedili Brazilci, Argentinci u drugom, a ostali u trećem. Bila je to glupost. To sam shvatio kao svoj prvi test. Da li ću moći da budem vođa? Rekao sam im 'Kakva vam je to priča? Zašto sjedite tako kao da ste djeca'", naveo je Ibrahimović.

On je sa Interom potom osvajao titule u Italiji igrajući sa Dejanom Stankovićem u timu, a onda je otišao u PSŽ. Sada je član Milana, a upravo mu zbog duela protiv Intera prijeti suspenzija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC