• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlan ne smije da primi gol! Pioli spremio defanzivan tim, Italijani u čudu - ''Braniće se protiv Zvezde!''

Autor 000

Neobična taktika italijanskog trenera pred revanš u Ligi Evrope.

 Liga Evrope Milan - Zvezda Pioli defanzivan tim protiv crveno-bijelih Izvor: MNPRESS

Ponovo će Stefano Pioli mijenjati tim za evropski meč. Ali, ovog puta je šokirao medije u Italiji, jer oni smatraju da će postava koja će izaći na megdan Crvenoj zvezdi biti previše defanzivna!

U ključnom periodu sezone Milan nema prostora da previše rizikuje. Morali su da pobijede Speciju, pa nisu uspjeli. U Beogradu su remizirali, Inter im je ''uzeo mjeru'' i pobjegao na četiri boda prednosti, a nakon revanša u Ligi Evrope ih čeka Roma! Puno problema u gustom rasporedu.

Za sada se u takvim uslovima ne sanlaze baš najbolje. A pred Crvenu zvezdu ponovo moraju da mijenjaju. Na novi odmor će Zlatan Ibrahimović, iako je Pioli najavio da će igrati. Vjerovatno ne od početka, tek u finišu susreta kako bi se vidjelo da li može da odigra cijeli meč protiv Rome.

Mjesto u napadu zauzeće Rafael Leao koji je u Beogradu dobio priliku. On kod Piolija često igra kao krilni napadač, ali odsustvo Marija Mandžukića i odmor Ibrahimovića guraju ga u napad. Iza njega je siguran Samu Kastiljeho na desnom boku, a za druga dva mjesta su najozbiljniji kandidati Rade Krunić i Hakan Čalhanoglu.

Problemi, barem tako pišu italijanski mediji, nastaju kada se tim pogleda u defanzivnom dijelu. Po riječima ''Gazete'', Pioli je pripremio previše defanzivnu formaciju koja najavljuje da će se italijanski tim braniti od Crvene zvezde!

Četvorica igrača u odbrani (Kalabrija, Tomori, Romanjoli i Ernandez) imaće pomoć u vidu dva klasična defanzivna vezna igrača! Za razliku od Beograda, kada su se u toj liniji tima našli Benaser, pa kasnije Tonali, ovog puta neće biti prostora za lepršavost.

Frenk Kesi, čovjek ogromne fizičke snage i jedan od ključnih igrača tima, praviće društvo Meiteu pred odbranom Milana. Kao da Italijani žele da prepuste teren crveno-bijelima.

Naravno, zaključak italijanskih medija je da se Pioli opredijelio za ovakav izbor jer je prioritet njegove ekipe da ne primi gol u ranoj fazi meča. Očekuje se da Milan odbije prve napade Zvezde, a da zatim, kada oni postanu sve jači, iskoristi svoju brzinu i kontrama odluči dvomeč. Ali, pita se i Zvezda.

Očekivana formacija Milana:

Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Meite, Kesi - Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu - Leao

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC