• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda samo jednom pobijedila u Italiji: Crveno-bijeli hoće "bombu" sa 30 metara kao 2002! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crveno-bijeli nisu imali mnogo uspjeha na italijanskim terenima.

 FK Crvena zvezda istorija gostovanje Italija Izvor: MN PRESS

Prošle su godine i godine... Skoro dvije decenije. Od trećeg oktobra 2002. godine Crvena zvezda ne zna za pobjedu u Italiji. Možda je vrijeme da se to promijeni.

Igrači srpskog šampiona će, predvođeni Dejanom Stankovićem, večeras od 21 čas istrčati na megdan slavnom Milanu. Pobjeda donosi mjesto među 16 najboljih timova Lige Evrope. Remi može da bude i ovakav i onakav, dok poraz znači eliminaciju.

A crveno-bijeli će protiv sebe imati i tradiciju.

Od kako su Ivan Gvozdenović i Dejan Milovanović savladali legendarnog Kristijana Lupatelija na golu Kjeva iz Verone, predstavnik Srbije nije pobeđivao na ''Čizmi''. Bilo je tu nekoliko različitih rivala, dobrih rezultata u beogradskim mečevima i velikih šansi na gostovanju, ali... Pobjede su izostale.

Anketa

Da li Crvena zvezda može da prođe Milan?

  • Da, siguran sam!

    20% (1)

  • Ne, nema nikakve šanse!

    40% (2)

  • Ne znam

    40% (2)

Da li Crvena zvezda može da prođe Milan?

Rezultati

U bogatoj istoriji beogradskog kluba, u Italiji je upisana samo jedna pobjeda. Ekipa Zorana Filipovića, sa Dišljenkovićem, Vidićem, Lalatovićem, Boškovićem, Pjanovićem, Mrđom... savladala je ''Leteće magarce'' i prošla u narednu fazu kvalifikacija za Kup UEFA.

Tada su crveno-bijeli otputovali u Italiju nakon beogradskih 0:0, a tek u finišu su uspjeli da slome otpor tima iz Verone. Mihajlo Pjanović je majstorskim driblingom izbacio iz igre Lupatelija, a Gvozdenović je na drugoj stativi rutinski loptu poslao u nebranjenu mrežu. Bila je to ogromna prednost koju je srpski predstavnik uspio da duplira do kraja meča.

Dejan Milovanović je uradio ono što je kroz karijeru najbolje umio. Golčinom sa tridesetak metara udaljenosti razgalio je navijače Crvene zvezde, koji su na ovom gostovanju u Italiji bili brojni. Večeras će Zvezda morati bez njih.

Jedina pobeda u Italiji.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Iste sezone, već u narednoj fazi, rival je bio Lacio, nekoliko godina kasnije se protiv Rome igralo samo u Beogradu, a Milan, Sasuolo i Napoli u narednim sezonama kao domaćini nisu ostavljali mnogo šansi crveno-bijelima. Večeras će se igrati protiv istorije!

Naravno, Crvena zvezda ponovo nije favorit. Posebno kada se uzme u obzir da Dejan Stanković ima velike probleme sa sastavljanjem tima i da mu trenutno fale tri igrača u defanzivi. Pitanje je koliko su spremni ofanzivci, prije svega Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, od kojih su očekivanja velika.

Za razliku od Stankovića, Piolija muči samo trenutna forma. Milan nema pobjedu na posljednja tri meča u svim takmičenjima, titula lagano klizi iz ruku, a ispadanje iz Evrope bi bilo šok kakav ne može da se zamisli na San Siru u ovom trenutku. Uz to, ni medijima se ne sviđa kako sprema večerašnji susret.

Crvena zvezda na gostovanju u Italiji nema šta da izgubi. ''Ovo je prilika za mene, moj tim, za sve nas. Da igramo, da se pokažemo'', rekao je Dejan Stanković. Da li crveno-bijeli mogu mnogo da dobiju u Milanu?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC