• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, kapiten ti je u strašnoj formi: Tadić već stigao do 90 - njegove brojke nisu normalne!

Autor 000

Kad god izađe na teren, stvori remek djelo.

 Dušan Tadić gol pobjeda Ajak Groningen 3-1 Izvor: Profimedia

Ekipa Ajaksa je upisala novi prvenstveni trijumf a Dušan Tadić još jednu partiju na koju može da bude ponosan. Najboljih igrač ''Kopljanika'' i novi kapiten reprezentacije Srbije fantastičan je ove sezone, isto kao i u prethodne dvije, od kako je stigao u Amsterdam.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine kog bi, naravno, ponovo rado vidjeli u Novom Sadu, namjestio je prvi i postigao treći gol svog tima na meču protiv Groningena u pobjedi od 3:1.

Ajaks je trenutno lider Eredivizije sa šest bodova više i utakmicom manje od PSV-a, svog najbližeg pratioca i čini se da će Tadić opet voditi ekipu do titule. Zbog prethodne su mu skandirali ime ulicama Amsterdama.

Kada se Dušan Tadić vratio u holandski fudbal, gdje je nosio dres Tventea i Groningena, jasno je stavio stvari na svoje mjesto. Već u prvoj sezoni je bio najbolji strijelac i najbolji asistent lige, a iz te godine će se posebno pamtiti onaj ples na gostovanju Real Madridu.

U drugoj sezoni, koja je prekinuta zbog korone, Tadić je bio malo manje primjetan, ali takođe sjajan. Odigrano je manje mečeva, a on je ponovo prvenstvo završio ''dvocifren'' u obje kategorije. I ove je to uspio, već sada.

Od kako je stigao u Ajaks, Dušan Tadić je odigrao 83 meča u Erediviziji. Na tim susretima je postigao 51 gol, upisao 39 asistencija i projektovao se kao najbolji igrač slavnog holandskog tima. Čak 90 golova+asistencija na samo 83 prvenstvene utakmice.

Sad još samo da tu formu prenese u nacionalni tim, gdje će mu Dragan Stojković ukazati veliku čast. Povjerenje selektora je tu, Tadić će moći da pleše po terenu, a na njegovoj ruci će biti i kapitenska traka!

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC