• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi je odbio da kleči, Luka Milivojević mu odmah dao podršku: Otišao je malo dalje, u potpunosti sam uz njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Kristal palasa dao je podršku svom saigraču.

 luka-milivojevic-kristal-palas-vilfred-zaha Izvor: Tanjug/AP Photo/Ian Walton/Pool

Još od prošle sezone svaki meč Premijer lige počinje tako što fudbaleri timova kleče ne bi li pružili podršku borbi za prava crnaca. 

Prvi igrač koji je odbio da kleči pred meč bio je Vilfred Zaha, ključni igrač ekipe Kristal palasa. Rođen u Engleskoj, reprezentativac Obale Slonovače je podigao prašinu svojim gestom. 

Možda će vas zanimati

Njegov kapiten Luka Milivojević ga je odmah podržao i istakao da ekipa razume zašto je njihov najbolji strelac to uradio.

''Pričali smo u petak o tome. U potpunosti ga podržavam. Želim da kažem da mi klečimo kako bismo primerom pokazali ljudima da smo protiv rasizma. Taj primer može da funkcioniše kad deca gledaju fudbal sa roditeljima i počnu da postavljaju pitanja. Mogu pitati zašto to igrači rade. Ovo je savršeno vreme za objašnjenje. Vilfred je otišao malo dalje – uradio je to na svoj način i ja i njegovi saigrači stojimo u potpunosti iza toga. Znam za šta se on bori", rekao je Milivojević.

Zaha je posle duge pauze zbog povredfe uspeo da se vrati na meč u prošlom duelu, a nakon početka utakmice nije kleknuo. To je posle meča i objasnio u izjavi za engleske medije.

"Moja odluka da stojim prilikom početnog udarca je javna već nekoliko nedelja. Ne postoji prava ili pogrešna odluka, ali meni se čini da je ovo sad postala obična rutina pred meč i da nije bitno da li klečimo ili ne, neke od nas i dalje vređaju. Znam da ima još mnogo toga da se uradi iza kulisa Premijer lige i da drugi treba da naprave promenu. Ja to potpuno poštujem, kao i sve koji su umešani", rekao je Zaha.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC