• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo neće da prekraja fudbalsku istoriju: Postao najbolji strijelac svih vremena, prve riječi uputio Peleu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Brazilac oduševio odgovorom

 Kristijano Ronaldo rekord 770 golova Pele poruka Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo je posle silnih kritika i sve glasnijih spekulacija o njegovoj budućnosti još jednom potvrdio da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a posle het-trika protiv Kaljarija je pokazao da je pravi, pravcati gospodin, ne samo na terenu, nego i van njega.

Ne samo da je na ovaj način pokazao u kakvoj je formi, jer je sada i zvanično srušio rekord legendarnog Pelea po broju postignutih golova u karijeri. Ronaldo ih na kontu sada ima 770, dok je Brazilac držao rekord sa 757.

Možda će vas zanimati

Ipak, iako je ovaj broj i ranije zvanično preteknut, Ronaldo je objasnio da je ćutao jer je on računao da je Pele dao 10 golova više, i da nije htio da "prekraja fudbalsku istoriju".

"Prethodnih nedelja dosta se pisalo o meni kao najboljem strijelcu u istoriji i rušenju Peleovog rekorda od 757 golova na zvaničnim mečevima. Zahvalan sam zbog toga i sada je vrijeme da objasnim zašto se nisam oglašavao do ovog trenutka. Moje vječno i bezuslovno divljenje za gospodina Edsona Arantesa do Nascimenta, kao i divljenje za fudbal sredine 20. vijeka naveli su me da u obzir uzmem i devet golova koje je postigao za Sao Paulo državni tim, kao i njegov jedini gol za Vojni tim Brazila kao zvanične golove. Svijet se od tada promijenio, kao i fudbal, ali to ne znači da možemo tek tako da brišemo istoriju da bi se uklopila u naše interese", objasnio je Ronaldo, a onda nastavio:

"Danas sam došao do brojke od 770 golova u zvaničnim utakmicama i moje prve riječi idu pravo Peleu. Ne postoji igrač na svijetu koji nije odrastao slučajući priče o njegovim utakmicama, golovima i postignućima i ja nisam izuzetak. Zbog toga sam radostan i ponosan što sam s ovim golovima došao na vrh liste i srušio Peleov rekord. Nikada nisam sanjao da će se to desiti dok sam odrastao kao dječak iz Madeire".

On je zahvalio svima koji su bili dio njegovog "putovanja", navijačima i porodici.

"Vjerujte mi da ne bih ovo mogao da uradim bez vas. Sada jedva čekam nove utakmice i izazove, rekorde i trofeje. Vjerujte mi, ova priča je daleko od kraja. Budućnost je sutra i imam još mnogo toga da osvojim s Juventusom i Portugalom", napisao je Ronaldo.

Nakon ovakvog, najblaže rečeno gospodskog posta, oglasio se i Pele predivnom porukom.

"Kristijano, kakvo lijepo putovanje imaš. Divim ti se i to nije nikakva tajna. Čestitam ti na rušenju mog rekorda golova u zvaničnim utakmicama. Ovu sliku objavljujem u tvoju čast kao simbol našeg prijateljstva koje traje godinama", poručio je Pele.

Šta drugo reći, osim - legende, gospoda, aristokratija!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC