• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PIKSI OBEĆAO OFANZIVU - SRBIJA MOŽE SA TRI NAPADAČA: Bod nije dovoljan, Tadić može više kad igra za reprezentaciju!
 PIKSI OBEĆAO OFANZIVU - SRBIJA MOŽE SA TRI NAPADAČA: Bod nije dovoljan, Tadić može više kad igra za reprezentaciju!

PIKSI OBEĆAO OFANZIVU - SRBIJA MOŽE SA TRI NAPADAČA: Bod nije dovoljan, Tadić može više kad igra za reprezentaciju!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selekor Srbije Dragan Stojković Piksi je pred meč sa Irskom najavio ofanzivnu igru i istakao da će tim juriti pobedu, a ne samo bod.

 PIKSI OBEĆAO OFANZIVU - SRBIJA MOŽE SA TRI NAPADAČA: Bod nije dovoljan, Tadić može više kad igra za reprezentaciju! Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za štampu pred meč sa Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo najavio ofanzicu našeg nacionalnog tima. 

Na pitanja novinara o formaciji je rekao da on ne gleda kao napadače samo špiceve već sve igrače ofanzivnih karakteristika i da Srbija može da igra i sa tri, a ne sa dva napadača o čemu je bilo priče. 

Odmah je otkrio i novog kapitena "orlova", a to će biti Dušan Tadić za koga je naglasio da očekuje da igra bolje za nacionalni tim nego u prethodnom periodu. 

Novi selektor je rekao da već ima određen tim za meč sa Irskom i naglasio je da na tim ne utiče nedavna ostavka prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. 

Na konferenciji je pričao i novi kapiten Tadić koji je naglasio da je atmosfera u timu odlična, te da selektor pokušava da na tim prenese svoje znanje, zamisli, ali i samopouzdanje. 

Najavljeno je da je Srbija zadovoljna samo sa tri boda sa ovog meča, te da se ne obazire previše na probleme koje protivnik ima u ovom momentu. 

Kompletan tok konferencije pogledajte u odeljku RAZVOJ DOGAĐAJA.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

16:29

Da li Kokezine ostavka utiče?

"To što se desilo naravno da ne utiče na sportski sektor, bićemo spremni bez obzira na mali vremenski period koji provodimo zajedno. Igrači su dovoljno inteligentni da shvate, a shvatili su. Danas ćemo posle konferencije imati još jedan trening i sutra će to izgledati onako kako želimo jer želimo, hoćemo i možemo", završio je novi selektor konferenciju za štampu. 

16:27

Tadić može više!

"Ono što je dobro je da je i on sam svestan da može daleko bolje i više da igra za reprezentaciju. Njegove igre za Ajaks su za pohvalu, ali želimo takvog da ga vidimo na terenu. Igra će biti takva kakvu on voli, igra koja će prijati njegovom talentu i biće sve to dobro", rekao je Piksi. 

"Ne vidim ga u odbrani sigurno, vidim ga gore negde. Ima sjajne tehničke kvalitete bilo bi neozbiljno da ga stavim na desnog beka ili centralnog defanzivca", odgovorio je na pitanje o poziciji Tadića u novom timu Srbije. 

16:24

Piksi i Tadić isti igrači?

Pitanje iz MONDA - kako gleda na poređenje njega i Dušana Tadića?

"Ima velike razlike, godine su u pitanju, tako da se razlikujemo u godinama, on je mnogo mlađi. Prija kada te porede sa nekim ko to zaslužuje- Sećam se da je Dušan ranije pokazivao strahovit talenat, raskoš i lepotu te desetke koju nosi. Da li smo isti to je na vama da procenite, ali sam uživao u njegovoj igri protiv Real Madrida. Takvog Dušana Tadića hoću i ovde", rekao je sektor.

16:21

Piksi: Da ti uzmem traku odmah!

Upitan je Tadić da prokomentariše novog selektora, a sve je počelo Piksijevom šalom. 

"Hajde da te čujem sad, pa da ti odmah uzmem traku!", rekao je uz smeh selekor, a novi kapiten je onda odgovorio na pitanje. 

"Stvarno jako pozitivno, voleo bih da je neko snimio atmosferu sinoć i od prvog momenta je mister hteo da nam ugradi to njegovo samopouzdanje, harizmu šarm. Mislim da su svi to osetili, da su svi to osetili, upijamo i samo želimo da prenesemo njegove ideje na teren", rekao je Tadić. 

16:18

Tri napadača?

"Mislim da su svi igrači koji igraju napadački su napadači, Naravno da Srbija može da igra sa dva napadača, može i sa tri. Naravno da imam u glavi koji će tim izaći, nisam imao nikakvih problema kod izbora tima, nemam nikakvu dilemu i imam potpuno čistu sliku u glavi", istakao je selektor. 

16:15

Tadić: Nemamo vremena, ali spremni smo!

"Ne postoji razlika u utakmicama koje slede, svaka će tražiti maksimum. Ne možete da birate kada i kako igrate, sudbina je tako htela da moja prva utakmica bude protiv Irske u Beogradu", rekao je selektor. 

Dušan Tadić je odgovorio na pitanje da li će problem biti mali broj treninga pred ovaj meč. 

"Sigurno da je teško kada imate samo tri dana do utakmice i naravno da bismo voleli da imamo više vremena da se pripremimo i da saslušamo zahteve. Ne gubimo vreme i treniraćemo danas dva puta tako da mislim da će biti dovoljno vremena da se pripremimo. 

16:12

Bod? Nije dovoljno!

Naš tim nije pobedio na startu kvalifikacija 11 godina, ali to ne brine selektora. 

"Za taj podatak nisam znao, učinićemo sve da tu tradiciju srušimo. Tradicije postoje da ih rušite u svoju korist", rekao je Dragan Stojković, koji je istakao da ne bi bio zadovoljan remijem. 

"Kao prvo ovo je prva utakmica i ona je kao takva veoma teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Mnogo je bitno kako ćete igrati. Možete biti mnogo bolji od protjvnika, a da ne pobedite. Sa druge strane možete da bude pobednik, a da budete lošiji. Ako me pitate ako sam zadovoljan bodom, naravno da nisam. Opet kažem učinićemo sve da kvalifikacije startujemo sa pobedom. Neće biti lako, ali znamo da možemo. 

16:09

Prošli meč?

"Prošle kvalifikacije smo počeli od Iraca, taj meč smo gubili i vratili smo se i bili smo zadovoljni remijem. Sada  bismo hteli više, hoćemo pobedu", prisetio se Tadić

16:06

Piksi o Ircima

Novi selektor Srbije je istakao da nije mnogo obraćao pažnju na sastav Irske. 

"Iskreno ne obraćam pažnju previše na Republiku Irsku i na njihov sastav. Ono na šta sam fokusiran je naš tim, ali znam dovoljno ono što treba jedan trener da zna. Veoma respektujem i poštujem ekipu Republike Irske", rekao je selektor. 

16:05

Tadić reagovao na traku!

"Mislim da kod nas malo previše dajemo značaja toj kapitenskoj traci. Uopšte nije bitno ko će da nosi traku i svi moramo da preuzmemo odgovornost i svi moramo da preuzmemo odgovornost", istakao je novi kapiten Dušan Tadić.

16:03

Ko je kapiten?

Konferencija je počela i prvo pitanje je bilo da li će Dušan Tadić biti kapiten? 

"Toliko je teška odluka bila da nisam mogao da spavam. Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, ali on će biti jedan od predvodnika. Nosi lep broj na leđima i ima kvalitet", istakao je Dragan Stojković Piksi. 

15:43

Dobrodošli!

Srbija u sredu od 20:45 igra svoj prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a protivnik je Republika Irska. 

Pred taj meč selektor Dragan Stojković Piksi će se obratiti novinarima. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije