• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitao sam Mitra da li je najbolji strijelac u istoriji: "Fali ti još jedan? Ajmo onda po njega!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sjajno zajedništvo vlada u selekciji Srbije.

 Dušan Vlahović poslije Srbija - Irska Aleksandar Mitrović rekord atmosfera Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije na najbolji mogući način započela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, pobjedom u Beogradu nad Republikom Irskom - 3:2!

Apsolutni heroji te pobede bili su napadači Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, strelci sva tri pogotka za "orlove", a upravo je mlađi od dvojice napadača imao šta da kaže o svom kolegi.

Vlahović je bio strijelac izjednačujućeg pogotka u prvom poluvremenu koji je "udahnuo život" Srbiji, da bi Mitrović poslije toga bio dvostruki strijelac.

"Nismo mogli da poželimo bolje, ovo je najbolji mogući početak za sve nas i nadam se da ćemo nastaviti ovako već za tri dana, jer igramo protiv jedne veoma ozbiljne reprezentacije i mislim da će biti jako dobra utakmica i mislim da imamo naše šanse koje bi mogli da iskoristimo", počeo je Vlahović nakon utakmice.

On je posebne pohvale sačuvao za Mitrovića i najbolji način dočarao kakvo zajedništvo vlada u timu Srbije.

"Svi znamo koliko Mitar daje sebe, koliko mu je drago kad dođe da igra za reprezentaciju. Kada je dao drugi gol, prišao sam mu i pitao ga da li je postao najbolji u istoriji. Rekao mi je da mu fali još jedan, pa sam mu poručio da idemo po njega. Sigurno da sam srećan zbog njega, čestitam mu i želim mu svu sreću i nadam se da će što prije probiti tu granicu i taj rekord", rekao je Vlahoviću o Mitroviću, koji se sa 38 golova izjednačio sa Stjepanom Bobekom na vječnoj listi strijelaca.

Napadač Fiorentine se zahvalio i saigračima na pomoći.

"Sigurno je da su mi stariji igrači dosta olakšali i da sam se dobro adaptirao, jako dobro su me prihvatili. Nema sumnje da mi je na terenu mnogo lakše zahvaljujući Dući, Mitru, Blekiju, Aleksandru Mitroviću. Jako sam srećan što sam postigao pogodak, a prije svega što smo pobijedili i osvojili tri boda, što je najbitnije."

Vlahović ističe i da je novi selektor Dragan Stojković žarko želio pobjedu Srbije i da je zbog toga okrenuo glavu kod posljednjeg kornera Republike Irske, u samom finišu meča.

"Mister je takav, emotivan je i sigurno da je i on želio ovu pobjedu. Kroz ova dva dana, dok smo se upoznavali, stavio nam je do znanja šta je reprezentacija. Bilo je napeto, ali je na kraju sve prošlo kako treba i na kraju smo svi srećni i nasmijani otišli sa terena i već smo u glavama na utakmici sa Portugalom", zaključio je Dušan Vlahović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC