• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Francuz u borbi protiv Tvitera! Multimilioner se naljutio na društvene mreže, pati zbog njih

Autor 000

Za njega očigledno nema većih problema u svijetu od društvenih mreža...

 Tijeri Anri se povlači društvene mreže Tviter rasizam Izvor: MN PRESS

Legenda francuskog fudbala i Arsenala Tijeri Anri upustio se u protest. Ali, ne za ljudska prava, ekologiju ili da se iskorijene glad, siromaštvo, obezbijedi čista voda, prekinu ratovi, iskorijeni bijelo roblje ili bilo šta slično, već za ono što je na Zapadu izgleda najvažnije – društvene mreže.

Anri, koji je ranije u javnosti govorio protiv rasizma i nastupao u medijima protiv diskriminacije, sada je objavio da će se demonstrativno povući sa društvenih mreža ako te kompanije ne pojačaju regulaciju i ne učine više da se spriječi rasizam na njima.

Anri, globalno prepoznatljivo lice, sportska megazvijezda i čovjek koji vredi više od 100 miliona dolara, založio se na ovaj način za bolju regulaciju Tvitera, Fejsbuka i drugih mreža, tražeći istu agilnost kao kada se rješavaju problemi sa autorskim pravima.

"Pozdrav ljudi,

Od sutra ujutru ću se ukloniti sa svih društvenih mreža dok ljudi na pozicijama moći ne budu bili u stanju da regulišu svoje platforme sa istom odlučnošću i žestinom koju trenutno imaju kada se desi kršenje autorskih prava. Čist nivo rasizma, maltretiranja i mentalne torture koju to donosi pojedincima je previše otrovna da bi se ignorisala. MORA postojati neka vrsta odgovornosti. Prelako je stvoriti nalog, koristiti za maltretiranje i uznemiravanje bez posljedica i ostati i dalje anoniman. Dok se to ne promijeni, ugasiću svoje naloge sa svih društvenih mreža. Nadam se da će se to desiti uskoro", napisao je Anri.

On širom društvenih mreža ima oko 20 miliona pratilaca.

Naravno da se treba boriti protiv rasizma i svake vrste diskriminacije, ali što je čovjek moćniji i bogatiji, tako se i povećavaju mogućnosti za pomoć. Anri je očigledno iskoristio svoje bogatstvo i moć da se bori da mu bude lakše na Tviteru.

Teško je bilo šta reći a ne koristiti sarkazam...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC