• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije Srbija Portugal UŽIVO
 Svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije Srbija Portugal UŽIVO

Bravo, Srbijo! Zaustavljen je šampion Evrope: Piksijevi "orlovi" pokazali zube Ronaldu - od 0:2 do 2:2!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Drugo poluvreme koje je Srbija odigrala bilo je fantastično. Za 15 minuta "orlovi" stigli Portugal, imali šansu za potpuni preokret, ali neće mnogo kukati zbog remija protiv prvaka Evrope...

 Svjetsko prvenstvo 2022 kvalifikacije Srbija Portugal UŽIVO Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prvo poluvreme za zaborav, drugo za prepričavanje unucima!

Srbija je osvojila veliki bod protiv Portugala, aktuelnog prvaka Evrope, nakon što je u prvom delu utakmice bila anemična i zasluženo je gubila golovima Žote (2:0). Ipak, taktičke promene i energija čitavog tima u nastavku doneli su golove Mitrovića i Kostića za šok izjednačenje...

Imala je Srbija šansu i da napravi potpuni preokret, ali umalo i u 93. minutu ostala praznih šaka jer je Ronaldo šutirao u prazan gol, a arbitar ga razbesneo jer nije pokazao na centar.

SRBIJA - PORTUGAL 2:2 (0:2)

Odluka da Srbija zaigra sa dvojicom napadača opravdala je reči selektora Stojkovića sa konferencije, međutim u praksi to nije donelo željenu prevagu jer su "orlovi" imali ogromne probleme u organizaciji igre i to je rezultovalo naivno primljenim golovima.

Oba puta posle centaršuta sa desne strane je pogađao omaleni Žota, tako da je Piksi odlučio da iz formacije 3-4-1-2 pređe u 3-5-2, sa Tadićem i Mitrovićem kao napadačima.

To se isplatilo već u 46. minutu jer je brzina Radonjića odmah donela rezultat. Pogodio je Mitrovića u glavu i napadač Fulama je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije sa 39 golova, ali to nije bilo sve od srpske reprezentacije...

U 60. minutu izveli su srpski igrači možda i najlepšu kontru u istoriji "orlova" koju je golom krunisao Filip Kostić, a zamalo su potom Milinković-Savić i Tadić doneli potpuni preokret.

Neoprezan start Milenkovića u nadoknadi vremena ostavio je Srbiju sa desetoricom na terenu, a Portugal je to umalo iskoristio kada je Ronaldo već video loptu u golu, da bi ju, bar tako smatra sudija, sa gol-linije počistio Stefan Mitrović.

Herojski je intervenisao i sekund posle toga i odbranio veliki bod pred utakmicu sa Azerbejdžanom koji u utorak čeka u Bakuu (18.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Lazović (od 46. N. Maksimović), Gudelj, Milinković-Savić, Kostić (od 72. Ristić) - Tadić (od 82. Đuričić) - A. Mitrović (od 88. Jović) i Vlahović (od 46. Radonjić).

PORTUGAL: Lopeš - Kanselo (od 72. Mendeš), Dijaš, Fonte, Sedrik - Danilo, Oliveira (od 72. Sančez), B. Fernandeš - B. Silva, Žota (od 85. Feliks) i Ronaldo.

Meč je sudio Dani Makeli iz Holandije.

22:39

90+4' - KRAJ!

Srbija je osvojila veliki bod protiv Portugala - 2:2 posle sjajnog drugog poluvremena!

22:39

90+3' - DRAMA!

Ronaldo je šutirao u prazan gol, Stefan Mitrović je izbio na gol-liniji, potom još jednom odbranio, a Portugalci su odmah počeli da kukaju da su oštećeni.

Nema VAR tehnologije, sudija je verovao svom instinktu i nije priznao gol!

Ronaldo je pobesneo, svađao se sa ljudima iz lože, bacio je traku...

22:35

90+2' - Uf!

Crveni karton na sredini terena, izgubio je loptu Milenković i neoprezno startovao na Danilu...

22:33

90' - Još tri minuta!

Nadamo se čudu...

22:30

88' - Jović!

Ulazi umesto rekordera Mitrovića, da vidimo šta može za nekoliko minuta...

22:28

85' - Sudija!?

Smeje se Mitrović za šta mu je arbitar pokazao žuti, objašnjava i Fernandešu i uzalud. Za to vreme Feliks menja Žotu.

22:24

82' - Izlazi kapiten!

Đuričić je pretposlednji adut Srbije, ulazi umesto Tadića.

22:14

72' - Treća izmena kod nas!

Filip Kostić završava današnji meč, menja ga Mihailo Ristić. Menja sada i Santoš, mladi Mendeš je zamenio Kansela, dok je Sančez ušao u igru umesto Oliveire.

22:08

65' - Ih!

Probao je Radonjić i to je izblokirao golman Portugala, odbila se lopta Tadiću koji traži penal, ali Dani Makeli ništa ne signalizira...

22:03

60' - GOOOL! 2:2! KOSTIĆ!

Filip Kostić je strelac, ovo je skroz druga Srbija, bravo!

Akcija je bila savršena, Tadić je odigrao na desnu stranu za Radonjića, uspeo je brzonogi fudbaler da prebaci na levu nogu i doda iz prve za Kostića, a fudbaler Frankfurta donosi šok na "Marakani" - sada za Portugalce.

Uspeli smo da stignemo prednost za 15 minuta!

22:01

58' - Još jedan žuti

Morao je da ruši Maksimović igrača koji mu je pobegao i zasluženo ga je sudija opomenuo, a slobodan udarac je loše izveo Ronaldo, doduše bolje nego prošlog puta.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:58

55' - SMS!

Šteta... Centaršut na prvu stativu za Sergeja, zakačio je loptu, ali je ona išla paralelno sa stativom. Nismo toliko daleko od izjednačenja!?

21:57

54' - Tadić!

Napadamo i napadamo, Tadić hvata poluvolej i tera Lopeša na veliku intervenciju...

21:56

52' - Žuti!

Oprostio je sudija Ronaldu, ali nije Fernandešu. Pregazio je Bruno našeg Maksimovića i opravdano je prvi u beležnici.

21:49

46' - GOOOL! MITAR! 1:2!

Bravo, tako se igra!

Odmah smo napali preko Radonjića, ubacio je loptu na šest-sedam metara, a odatle Aleksandar Mitrović postiže 39. gol u dresu Srbije i postao je rekorder.

Bila je dilema da li je njegov ili autogol, ali...

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:48

Vlahović i Lazović izlaze iz igre, a na terenu su Radonjić i Maksimović

21:36

VERUJETE LI?

Rezultat nije dobar, ali ostalo je da se igra još 45 minuta...

21:33

FOTKE!

21:32

45+1' - Poluvreme!

Nije dobro, Portugal vodi 2:0 posle prvog poluvremena protiv Srbije. Iskoristili su našu otvorenost, probili nas kao od šale po desnoj strani i na identičan način postigli dva pogotka. Dijogo Žota igra sjajno i za sada je nerešiva enigma...

21:29

44' - Ronaldo!

Ako ništa, bar se Ronaldo nije upisao. Imao je slobodan udarac sa oko 20 metara, međutim prejako je šutirao, bez opasnosti za Dmitrovića.

Izvor: MN PRESS

21:26

38' - Vlahović...

Pokušavamo preko Vlahovića, ali ne uspevamo da stvorimo ozbiljniju šansu, dok nam za to vreme Portugalci daju rutinski golove.

21:21

36' - GOL! 0:2! UH...

Nemoćni smo protiv Portugala, ponovo je Žota strelac.

Taman kada smo pokazali neki otpor, Portugalci su nam kao na igrici pokazali da su mnogo jači i kaznili nas kao od šale. Sedrik je sa boka poslao loptu, a Žota se opet nekako prišunjao i uspeo da matira Dmitrovića.

21:20

34' - Žestok sudar!

Mitrović se zaleteo na Danila, obojica su ostali na travi... Zagrevaju se Marko Petković, Nemanja Maksimović i još poneki srpski igrači.

Izvor: MN PRESS

21:16

30' - Budimo se!

Pavlović je probao nogom posle kornera, izblokiran je, dok smo pošteno pritisnuli Portugalce posle toga, nekoliko driblinga i pojačan intenzitet, ali ništa konkretno.

21:11

26' - Šteta!

Najbolji napad od početka, ali na kraju - faul našeg Vlahovića. Bio je u duelu sa Dijašom, odgurnuo ga je pre skoka, a onda je još naleteo i Mitrović...

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

21:04

18' - Uspavani smo...

Od primljenog gola nije bilo reakcije našeg tima, štaviše deluje da Portugal drži potpunu kontrolu nad utakmicom.

20:56

11' - GOL! 0:1! GUBIMO!

Žota je strelac... Naivno smo primili gol!

Imali su Portugalci inicijativu od početka, a prvi pravi udarac završio je iza Marka Dmitrovića. Bernardo Silva je centrirao sa desne strane, a omaleni Žota se jako lepo snašao i matirao našeg golmana glavom.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:53

8' - Ronaldo!

Umalo smo primili gol...

Ozbiljno nas je namučio Žota, dodao je u prostor za Bernanda, loše je procenio kretnju lopte Dmitrović, vratila se Ronaldu, a onda loš udarac.

Dobro je!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:49

4' - Uh!

Jako lepo, Vlahović razvija kontru za Kostića, lopta ide za Mitrovića, uspeva da u prvom kontaktu izbaci Fontea, ali štoper se snalazi i izbija loptu.

Ubrzo potom i šut Kostića, ali izblokirali su to Portugalci...

20:48

3' - Dmitrović!

Prva lopta na Ronalda, iz dubine, znamo koliko može da skoči najbolji strelac u istoriji Portugala, ali prati to sve Dmitrović i boksuje ispred njega.

20:44

1' - Počinje!

Srećno "orlovi", verujemo u vas!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:39

Igrači izlaze na teren...

20:30

PRVA FOTKA RONALDA!

Ovo mu je treći put da igra na stadionu "Rajko Mitić". U susretu odigranom 2007. bilo je 1:1 (Tijago i B. Janković strelci), dok je 2019. slavio s Portugalom 4:2 i bio jedan od strelaca, što mu je bio i prvi pogodak koji je dao "orlovima".

Osim njega golove sa Portugalce dali su Gedeš, B. Silva i Karvaljo, dok su za nas pogodili A. Mitrović. i Milenković.

Izvor: TANJUG/AP/DARKO VOJINOVIĆ

20:17

PRVI SU TU!

Portugalci su prvi izašli na zagrevanje, tu su još samo naši golmani...

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

19:47

FORMACIJE!

19:27

ŠTA MISLITE O SASTAVU?

Piksi je obećao ofanzivu i prelazi s reči na delo. Dvojica napadača, ofanzivni bekovi i Sergej Milinković-Savić na mestu centralnog veznog...

Kako se vama čini?

19:23

A NA KLUPI...

Na klupi "orlova" šansu čekaju golmani Rajković i Nikolić, odnosno Petković, Spajić, Maksimović, Radonjić, Jović, A. Živković, Krstičić, Grujić, Ristić i Đuričić, i videćemo ko će od njih dobiti šansu, dok su kod Portugala to Žoze Sa, Rui Silva, Neto, Duarte, Mendeš, A. Silva, Palinja, Rafa Silva, R. Sančes, Neveš, Neto i Feliks.

Treneri imaju pravo na po pet izmena.

19:16

ZVANIČNI SASTAVI!

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić - Tadić - A. Mitrović i Vlahović.

PORTUGAL: Lopeš - Kanselo, Dijaš, Fonte, Sedrik - Danilo, Oliveira, B. Fernandeš - B. Silva, Žota i Ronaldo.

Meč sudi Dani Makeli iz Holandije.

19:06

Uskoro očekujemo startne postave...

Hoće li igrati Aleksandar Mitrović?

Izvor: Profimedia

18:51

KO SUDI?

Glavni arbitar meča je Dani Makeli iz Holandije, a pomažu mu sunarodnici Hesel Stegstra, Mario Diks i Johem Kaphvis. Podsetimo, nema VAR tehnologije...

18:11

KO POBEĐUJE?

Ostalo je još malo do početka meča...

16:50

Ultraofanziva?

Napraviće selektor "orlova" Dragan Stojković dosta promena u startnoj postavi u odnosu na meč sa Irskom, a MONDO je u petak uveče najavio da je vrlo moguće da zaigramo i sa dvojicom napadača - Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem.

Izvor: MN PRESS

16:49

STANJE U GRUPI!

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:36

Dobro došli u MONDO live!

Utakmica između Srbije i Portugala počinje u 20.45, a na MONDO portalu moći ćete da je pratite iz minuta u minut. Naš reporter će biti na licu mesta!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

UKRATKO

  • Srbija - Portugal 2:2
  • SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Pavlović - Lazović (od 46. N. Maksimović), Gudelj, Milinković-Savić, Kostić (od 72. Ristić) - Tadić (od 82. Đuričić) - A. Mitrović (od 88. Jović) i Vlahović (od 46. Radonjić).
  • PORTUGAL: Lopeš - Kanselo (od 72. Mendeš), Dijaš, Fonte, Sedrik - Danilo, Oliveira (od 72. Sančez), B. Fernandeš (od 90. Palinja) - B. Silva, Žota (od 82. Feliks) i Ronaldo.
  • Srbija je u prvom meču kvalifikacija pobedila Irsku (3:2)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije