• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, bravo! Ronaldova traka košta milione!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna cijena za suvenir koji je ostao na terenu.

 Kristijano Ronaldo traka humanitarna akcija vrijedi milione dinara Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Portugalac je bijesan napustio teren stadiona Rajko Mitić, nije mu priznat pogodak za koji je siguran da se desio, pa je u bijesu na travnatom tepihu ostavio vredan suvenir. Kapitenska traka ostala je na terenu i kada je Kristijano Ronaldo bio u tunelu ka svlačionici.

Pošteni nalazač se ubrzo javio, ali ne da je vrati zvezdi Juventusa. Kapitenska traka Portugala sada je na humanitarnoj aukciji za pomoć malom Gavrilu koji boluje od spinalne atrofije mišića.

Možda će vas zanimati

 Humanitarna organizacija "Zajedno za život" stavila na aukciju kapitensku traku koju je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo bacio prilikom izlaska s terena, a sve s ciljem pomoći malom Gavrilu Đurđeviću.

Aukcija će trajati tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kome je potrebno 2.500.000 evra za lečenje. Ukoliko želite da učestvujete u akciji, ili da pratite aukciju, kliknite OVDJE.

Samo deset časova je bilo potrebno da traka dostigne vrijednost od preko dva i po miliona dinara!

Sa tom cijenom ova aukcija je rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će cijena rasti u preostalom periodu, a treba pomenuti, da je ova humanitarna akcija odjeknula i izvan granica Srbije, a vest je prenijela i vodeća svjetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.

Gavrilo je umiljat i nježan dječak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri mjeseca se lijepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o rijetkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Riječ je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posljedica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet mjeseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu oboljelima da se izbore sa ovom opakom bolešću.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC