• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna ispovjest srpskog sudije - bilo je namještanja: Predložim da sklone sudije koji to rade, FSS promijeni spisak!

Autor Dragan Šutvić

Godinama je bio najbolji srpski sudija, a sada je otkrio šokantne stvari o namještanju.

 miroslav-radoman-namjestanje-utakmica-fss-superliga-srbija Izvor: MN PRESS

Jedan od najpoznatjih sudija sa ovih prostora Miroslav Radoman je u emisiji Usijanje dana na Kurir TV govorio o namještanju utakmica u srpskom fudbalu. 

On je istakao da je sudio veliki broj utakmica, a da su neke bile "ugovarane" između klubova. Po njegovom sudu, sudijska organizacija tu nije mogla ništa. 

Možda će vas zanimati

"Sudio sam 181 jednu utakmicu u bivšoj SFRJ i Srbiji i CG, bilo je takvih utakmica i one su bile ugovarane između klubova. Klubovi su igrali 3 za 3 ili kome šta treba. Na tom nivou je bilo, a mi kao sudije ni FSS nismo mogli da reagujemo drugačije osim da se kazne klubovi ako se to utvrdi. Ipak to je bilo teško provjeriti", ispričao je Radoman.

Čuveni sudija ipak tvrdi da se na svoj način borio protiv korupcije i namještanja utakmica. 

"Ja nisam htio da budem tamo na listi sa sudijama koji su učestvovali u namještanju. Mnoge sam skinuo sa liste, neke sam kažnjavao. Ali takvo je vrijeme bilo, ja predložim da se neko ne nalazi na listi, pošaljem Fudbalskom savezu, a oni izmijene, i tako je nastao sukob", priseća se Radoman koji nije želio da navodi imena odgovornih. 

"Ne bih da licitiram imenima, oni koji su isprozivani kroz štampu, ljudi znaju ko je. Izvještaj postoji u FSS i moj prijedlog za skidanje sa liste postoji još od 2018. godine ali to nije moglo da prođe", kaže Radoman.

On navodi da je uvijek na terenu vrlo jasno ko pogriješi slučajno, a ko namjerno!

"To su detalji, duboke tajne, ja nisam želio da u to ulazim, jer se jasno vidi na terenu šta je greška a šta namjera. Neko namjerno griješi, neko je vještiji pa dovede rezultat sa manje grešaka, a neko sa mnogo muke. Kada sam ja sudio, od '90 do '97 gdje je bilo svačega, publika je bila svjesna mnogih namještenih utakmica, lako je bilo prepoznati", ističe Radoman.

On je na kraju istakao da je teže suditi kada u Srbiji igraju "večiti rivali". 

"Kod velikih klubova i velikih utakmica greške se mnogo jasnije uoče, jer su u centru pažnje, nego negdje gdje nemate snimke, a teže je suditi Zvezdi i Partizanu a lakše se čine ustupci, nekad i od samog straha sudija. Ali svi klubovi treba da imaju isti tretman, kaže Radoman.

Priča oko namještanja utakmica je u Srbiji opet u centru pažnje poslije presude za Srđana Obradovića zbog suđenja na meču Superlige. 

(MONDO, Kurir) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC